Workshop de Responsabilitate Sociala Corporativa

workshop CSR

Junior Chamber Iasi va invita pe 10 octombrie 2015, de la ora 10:00 in Palas Iasi (UBC3) la un workshop de Responsabilitate Sociala Corporativa la care vor vorbi: Mona Nicolici, Ciprian Matei Paius si Ioana Szatmari.

Suma de bani colectată în urma workshop-ului va fi directionată către fondul de burse JCI Iasi. Acesta a fost creat cu scopul de a oferi o sansa, elevilor cu potential din mediul rural, dar care nu au resurse financiare de a-si continua studiile. Prin acest proiect organizatorii isi doresc sa fie alaturi de elevi, pe parcursul celor 4 ani de liceu.

Participantii vor avea urmatoarele beneficii: Constientizarea beneficiilor companiilor prin implicarea în proiecte CSR; Oportunitatea de implicare în proiecte CSR; Pozitionarea ca o companie/ persoană implicată si preocupată de problemele comunitătii; Initierea unor noi contacte profesionale si personale;; Informatii profesionale din aria de responsabilitate sociala; Premii surpriză pentru participare.

Grup tinta:  Persoanele din departamentele de resurse umane, interesate de implicarea în proiecte de responsabilitate socială; Persoanele din departamentele CSR interesate de colaborare cu ONG-uri locale;  Persoane care îsi doresc implicarea în proiecte de responsabilitate sociala.

Taxa de participare este de 45 lei/persoana. CLICK AICI pentru inregistrare!

SPEAKERI

MONA NICOLICI

Mona Nicolici şi-a început cariera ca jurnalist fiind, pe rând, timp de 11 ani, redactor de ştiri, producător, editor şi prezentator al celor mai importante jurnale de ştiri din România.
În anul 2007 compania Petrom a lansat platforma de responsabilitate socială „Respect pentru Viitor”, care cuprinde proiecte ample ale căror rezultate răspund nevoilor societăţii şi mediului înconjurător, ca parte integrantă a conduitei de business Petrom. „Ţara lui Andrei”, „Acces la Viaţă”, “Parcurile Viitorului”, “Resurse pentru Viitor” sau “Sprijin pentru Viitor” sunt proiecte derulate ce au primit recunoaştere atât pe plan naţional, cât şi international, propunandu-si să susțină viitorii antreprenori sociali și pe cei care „vor să creeze o lume mai bună în fiecare zi”.

În prezent Mona Nicolici deţine funcţia de Manager Departament Sustenabilitate al companiei OMV Petrom, după ce timp de 4 ani a ocupat funcţia de Manager Comunicare CSR şi purtător de cuvânt pe acest domeniu.

Mona este implicată activ în derularea proiectului de responsabilitate socială “Fabricat în Ţara lui Andrei”. Prin intermediul proiectului “România Meseriaşă” s-a lansat Tabăra Meseriaşilor din ţara lui Andrei, un proiect de educaţie practică bazat pe ateliere de dezvoltare profesională şi personală pentru elevi şi profesori de la cele mai căutate specializări din România.

Deviza Monei atât în viaţă, cât şi în carieră, este ceea le spune mereu celor din jurul său: „Fii bun măcar din deşteptăciune, dacă nu din suflet”.

CIPRIAN-MIHAI PAIUS

Cu toate că m-am născut în Brașov și m-am perindat mai apoi prin Cernavodă, Piatra Neamț și Târgu Frumos ca și consecință a ambițiilor părinților mei de mai bine, eu mă consider ieșean. Locuiesc, mă mișc și TRĂIESC în Iași din 2000, dar mi-am dat seama că am dezvoltat un atașament puternic față de locul acesta doar atunci când s-a ivit ocazia să mă relochez în București. Așa am realizat cât de multe lucruri frumoase mă leagă de Iași sau câți oameni dragi mie aș lăsa în urmă și am decis că acesta e locul căruia vreau să îi spun casă.

De mai bine de 10 ani activez în mediul neguvernamental. Am avut ocazia să fiu membru în două organizații studențești care mi-au deschis apetitul pentru voluntariat și inițiativă, iar mai apoi am avut șansa de a mi se încredința managmentul unui ONG local cu profil de drepturile omului. Am profitat la maxim de fiecare experiență, succes și eșec și am învățat din toate câte ceva. De trei ani sunt parte din echipa Fundației Comunitare Iași și îmi propun săƒ atrag în jurul acestei mișcări cât mai mulți dintre ieșenii activi, care își doresc pentru ei și pentru copiii lor un oraș mai frumos, cu oameni implicați și solidari.

Sunt un susținător activ al voluntariatului și participării civice și nu ratez nicio ocazie să împărtășesc din experiența acumulată în toți acești ani. Cochetez cu trainingul și în general cu tot ce ține de dezvoltarea persoanala. Îmi plac oamenii și am o satisfacție deosebită atunci când reușesc să stârnesc în ei ambiția.

IOANA SZATMARI

Ioana Szatmari, Associate Sustainability Assurance Practitioner (ACSAP), este coordonatorul programului de CSR al Asociației pentru Relații Comunitare. În ultimii 12 ani de activitate în cadrul ARC, Ioana a oferit servicii dedicate sectorului de afaceri privind practica lor sustenabilă. De-a lungul anilor ea a fost implicată în programe de consultanță pentru crearea strategiilor de implicare în comunitate sau CSR, implementarea sau coordonarea unor programe de implicare socială, consultări ale stakeholderilor companiei și realizarea de rapoarte de sustenabilitate.

În ultimii șapte ani Ioana a fost coordonatorul național al grupului LBG România, unul din cele mai apreciate modele de evaluare și raportare a practicii de implicare comunitară a companiilor.

Printre companiile cu care a lucrat Ioana în ultimii ani se numără: Avon Cosmetics România și Moldova, BRD Groupe Societe Generale, Danone PDPA, GlaxoSmithKline (GSK) România, ING Bank, Lafarge România, Orange România, Raiffeisen Bank, Romanian Software și Vodafone România.

Publicații: “The Way it Works” – raport regional (România, Ungaria, Polonia și Slovacia) coordonat Ioana Szatmari destinat identificării principalelor arii de acțiune în domeniul CCI pe care Fundația Carpatica și partenerii săi pot crea inițiative comunitare; Eficiență și generozitate – 4 metode de implicare comunitară a companiilor, manual de lucru pentru mecanisme de CCI, co-editor; Implicarea în comunitate a companiilor – între filantropie și responsabilitate socială, studiu calitativ privind practica de CCI din România, coordonator și co-editor.

PROGRAM

  • 09:00 – 10:00: Inregistrarea participantilor;
  • 10:00 – 10:10: Bun venit!;
  • 10:10 – 11:00: Ioana Szatmari;
  • 11:00 – 11:15: Pauza de cafea si dulciuri;
  • 11:15 – 12:00: Ciprian-Mihai Păiuş;
  • 12:00 – 12:30: Pauza cafea si dulciuri;
  • 12:30 – 13:15: Mona Nicolici;
  • 13:15 – 14:00: Sharing experiences.

INFO

Junior Chamber Iasi

Web: csr.jciiasi.ro

E-mail: csrcontact@jciiasi.ro

FB: www.facebook.com/jciiasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: