Workshop de Contact Improvisation @Teatru Fix

Proiectul “Shift”-Platforma educațională de dans contemporan, cuprinde o serie de activități care dezvoltă o structură educațională alternativă în aria dansului contemporan, pentru specializarea dansatorilor, coregrafilor, performerilor, actorilor, dar și a persoanelor pasionate de corp ca mijloc de exprimare.

Proiectul “Shift” lansează prima invitație pentru perioada 27 octombrie-19 noiembrie, timp în care va avea loc o succesiune de workshop-uri constituite acum din abordările Gaga, Butoh, Contact improvisation și Axis Syllabus.

Workshop-urile se vor desfășura în patru orașe din România: Iași, Târgu-Mureș, Cluj-Napoca, Sibiu.
Shift iși propune să ofere o alternativă educațională in aria dansului contemporan și să creeze o rețea de evenimente organizate pentru susținerea dansului, dansatorului contemporan.

Prima propunere Shift este un workshop de Contact Improvisation la Iași.

*Contact Improvisation (CI) este definit ca un dans în care doi (sau mai mulți), parteneri au un dialog spontan și non-verbal, combinând joaca, gravitația și inerția. Partenerii își oferă ajutor reciproc și își găsesc inspirația pornind de la o atingere și ajungând să improvizeze și să creeze. CI pregătește și antrenează corpurile dansatorilor pentru a arăta libertate maximă și o ușurință de relaxare și deschidere pentru interacțiunea emoțională și dezvăluirea frumuseții naturale a personalității acestora.
*Contact Improvisation este un fenomen divers, care are caracteristicile unui performance (aflându-se la intersecția dintre teatru și dans) și, simplificat,a unui sport artistic. CI are un poate fi folosit ca terapie de dans. și practică de comunicare – care o aduce aproape de psihoterapie. Aceste aspecte făce din CI un fenomen social.
*Acest stil se adresează tuturor celor interesați de inteligența corporală, de dansul profesionist, de mișcarea liberă sau de formele de comunicare non-verbale.
*Din punct de vedere tehnic, doua corpuri se întalnesc și improvizează în jurul unui punct de întalnire a corpurilor, a unui punct de contact.Spontaneitatea caracterizează această formă de dans și provoaca pe cel care o practică să fie receptiv și atent la nevoia celuitalt în dans.

În acest workshop veti explora practicile somatice și legătura dintre corp, minte și dans. Veti lucra cu principiile din Contact Improvisation, Embriologie și Body-Mind Centering pentru a dezvolta sensibilitatea perceptuală în fluxul de mișcare și improvizație. O să explorati,de asemenea, mișcarea corpului nestructurat prin cercetarea imaginilor din procesul embriologic care formează corpul uman. Din acest punct veti începe să dansati și să construiti coregrafia.

Ivaylo Dimitrov este un artist independent din Sofia care lucrează în domeniul dansului contemporan și al performance-ului. Proiectele cheie în calitate de coregraf includ: “Teoria lui Hanging Around / THA /” si “Para / Simpatetik”. Este membru al asociatiei “Based on Actual Events” cu care a lucrat la proiecte “Disco Cartoon Funk” , “Nocturne, de la praf la stralucire”, “Fluturi sunt cu adevărat luptători”, în 2010 a câștigat premiul întâi în concursul de coregrafie contemporană bulgară, organizat de Humarts și a primit o bursă de formare la Dance Web, Viena în anul 2011 și la Academia Nomadă de Dans din 2008 (programe de formare pentru Dansul Contemporan și Performance), iar din 2004 este profesor de improvizație, mișcare și dans la Academia Națională de Artă Teatrală și Film din Sofia. Pregătirea sa vine din studiul alături de profesorii Francesco Skaveta, Nancy Stark Smith, Kirstie Simson, Daniel Lepkof, Rosen Mihailov, Frey Faust, Andrew Harluud și alții.

INSCRIERE

Înscrieri: educationalplatformshift@gmail.com sau 0745289064. Pret: 120 lei(total) – 40 lei/zi

INFO

Teatru FiX

Str. Cuza Voda 10, Iasi

E-mailteatrufix@yahoo.com

Web: www.teatrufix.ro

FBwww.facebook.com/TeatruFix

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: