Wimbledon, altfel decat la televizor ( GALERIE FOTO)

Roger Federer a cistigat titlul masculin la Wimbledon pentru a saptea oara – egalind astfel recordul detinut de Pete Sampras – invingindu-l in finala pe britanicul Andy Murray cu scorul de 4-6, 7-5, 6-3, 6-4. Murray a avut un start excelent, invingind in primul set, dar elvetianul a revenit spectaculos,  recistigindu-si coroana de rege al tenisului mondial odata cu aceasta victorie.

Roger Federer - Wimbledon 2012

Roger Federer, la aproape 31 de ani , cistiga pentru a saptea oara Turneul de la Wimbledon si redevine numarul 1 mondial / FOTO: MATTHIAS HANGST

Serena Williams a cistigat turneul feminin de simplu, invingind-o destul de usor pe jucatoarea poloneza Agnieszka Radwanska cu scorul de 6-1, 5-7, 6-2.  In turneul de dublu masculin, perechea Linstedt/ Tecau a ratat cea de-a treia finala la Wimbledon, pierzind in fata unei perechi posesoare de Wild Card, formata din britanicul Jonathan Marray si danezul Frederik Nielsen.In turneul de dublu feminin, Serena si Venus Williamms au cistigat in fata perechii din Cehia,  A.Hlavackova si  L.Hradecka.

Turneul de tenis de la Wimbledon (The Championships, Wimbledon) este cel mai vechi si mai prestigios dintre cele 4 turnee de Mare Slem (turneele de prim rang din circuitele de tenis masculin, ATP si feminin, WTA), fiind singurul dintre cele patru care se desfașoara pe aceeasi suprafață ca la inceput, iarba. Este gazduit de All England Lawn Tennis and Croquet Club din Londra, in Marea Britanie. Este al treilea ca ordine pe parcursul anului, dupa Australian Open si Roland Garros. Prima ediție a avut loc în 1877. (wikipedia.com).

Urmariti galeria foto de mai jos  pentru a descoperi un alt Wimbledon, pe care nu-l vezi la televizor!

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: