Willing to sign: limbajul semnelor pentru bebelusi

Signing sau, in limba romana, limbajul semnelor, este o alternativa excelenta pentru comunicarea cu cei mici inca de la varsta de sase luni. Alaturi de intentia explicita de a facilita schimbul de informatii intre copil si adultii care il ingrijesc, limbajul semnelor prezinta o multitudine de alte avantaje care ii ofera calitatea de activitate educativa in sine.

Willing to sign

Pentru ca ne dorim cu totii ca generatiile ce ne urmeaza sa fie implinite, fericite si independente ne straduim din rasputeri sa ii invatam pe copii cat mai multe lucruri despre lumea in care au sosit si despre modurile in care se pot raporta la ea. Vrem ca micutii sa fie vorbareti si sa isi poata exprima dorintele si intrebarile. Limbajul semnelor pentru nou-nascuti porneste de la argumentul potrivit caruia coardele vocale se dezvolta mult mai lent comparativ cu putearea de intelegere a copiilor. Cu alte cuvinte,ei stiu ce vor si ce se intampla in jurul lor insa nu au cadrul fiziologic pentru a articula cuvinte. Motricitatea se dezvolta mult mai repede si,in mod natural,ei gesticuleaza si folosesc intreg corpul pentru a exprima dorintele sau refuzul.

Daca alegem sa comunicam prin limbajul semnelor descoperim o activitate interesanta si distractiva atat pentru adulti cat si pentru copii. Il scaldam pe cel mic intr-o adevarata baie de informatii si il stimulam pentru cunoastere si interactiune. Studiile longitudinale realizate pe esantioane de copii care si-au insusit acest mod de comunicare arata o superioritate mare a inteligentei lor fata de ceilalti copiii. Vocabularul acestora este mai bogat si formuleaza propozitii mai repede. Frustrarea provocata de lipsa de intelegere pe care parintele o are fata de intentiile copilului său scade considerabil atunci cand avem un instrument prin care ne facem intelesi si urmarim dorintele celuilalt.

Cine participă?

Parintii, bunicii, bonele si cadrele didactice au ocazia prin acest program educativ sa aprofundeze si sa dezvolte motivatia pentru implementarea limbajului semnelor ca o alternativa a comunicarii.

Ce aflăm?

Fiecare intalnire prezinta aspecte teoretice ale predarii-invatarii limbajului semnelor si multe idei de activitati pe care le puteti desfasura in familie.

Când?

Sambata, 20 aprilie 2013, de la ora 13 00 pana la ora 15 00.

Investitia?

Pretul per persoana este de 50 lei/intalnire.

Cum mă înscriu?

Înscrierea se face telefonic la tel. 0758512043 sau prin e-mail la office@willing.ro

INFO

Cabinet de psihoterapie Willing

Str. Petru Poni 1 bis

willing.ro/willing-to-sign-curs-de-limbajul-semnelor/

www.facebook.com/events/404625209630160/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: