Weekend japonez Himawari la Iasi – Festivalul Tanabata traditional versus modern

In intervalul 7-8 iulie 2012, Asociatia romano-japoneza Himawari va invita sa patrundeti, inca o data, in fascinantul univers al culturii nipone, pentru a celebra impreuna 5 ani de existenta Himawari.

7 iulie – Tanabata

Cu ocazia acestei manifestari, veti putea lua parte la workshopuri de origami, dansuri traditionale nipone, shodou (caligrafie) si sumi-e (pictura in cerneala), veti putea asista la demonstratie de karate, reprezentatii de dansuri traditionale si va veti putea testa cunostintele despre Tara Soarelui Rasare intr-un captivant joc de cultura generala, precum si o serie de alte jocuri si concursuri cu specific japonez.

Pe langa acestea, veti putea incerca o experienta specific japoneza, avand posibilitatea de a va imbraca in costumele traditionale nipone: kimono-ul si yukata. Nu in ultimul rand, va veti putea delecta cu o inedita punere in scena a legendei Tanabata.

 

8 iulie – Anime & Visual Key

In aceasta a doua zi, 8 iulie 2012 (duminica), cu precadere publicul tanar este invitat sa experimenteze cu arta machiajului visual key si a face-painting-ului, sa isi etaleze talentul intr-ale desenului (manga) si sa isi dezvolte creativitatea in cadrul workshopului de origami. Din program nu vor lipsi nici proiectiile AMV (anime-music-video), reprezentatiile de karate si ninjutsu, si melodiile karaoke.

De asemenea invitam doritorii sa-si etaleze costumele intr-o parada cosplay / gaming.
Data:
– sambata, 7 iulie 2012
– duminica, 8 iulie 2012

Ora: intre orele 11:00 – 18:00

Locatie: Casa de cultura “Mihai Ursachi”, Iasi – Parcul Copou, intrarea libera

Mai multe detalii pe www.himawari.ro/weekend-japonez

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: