We Ride: The Story of Snowboarding

burn_We-Ride-Invitation_Global-Premiere1 copy

Autor: Liliana GINJU

Primul film care documenteaza istoria snowboarding-ului, „We Ride: The Story of Snowboarding”, va fi lansat si la Iasi. Premiera peliculei este programata joi, 21 februarie, de la ora 20.30, la Casa de Cultura a Studentilor, la mai putin de o luna de la premiera sa mondiala.

Productia a fost prezentata pe 31 ianuarie, la Innsbruck, Austria, in cadrul editiei aniversare a Festivalului de Snowboarding Air & Style 2013 – Editia a XX-a. Filmul dezvaluie drama, controversele si pasiunea care au transformat snowboarding-ul in sportul cel mai dinamic si cu cea mai rapida dezvoltare din lume. Calatoria cinematografica se doreste a fi plina de eleganta si convingatoare, marcand povestile pionierilor acestui sport – Chuck Barfoot, Mike Basich, Jake Burton, Gigi Rüf, Kevin Pearce, Gian Simmen, Reto Lam, Terje Haakonsen, Ståle Sandbech, Ulrik Badertscher, Werni Stock, Arthur Longo, Oliver Gittler, Emil Ulsletten.

“Un film excelent, sunt snowboarder de 11 ani si, cu toate astea, sunt foarte multe lucruri pe care nu le stiam despre istoria acestui sport!  Mi-a mai placut si ca filmul contine o multime de imagini incredibile, cum ar fi inregistrarea primului trick freestyle din lume! Este o onoare pentru mine sa fac parte din acest proiect incredibil si, mai ales, sa fiu alaturi de riderii legendari care m-au inspirat sa aleg snowboard-ul”, spune Ståle Sandbech, protagonist al filmului.

Premiera online a filmului va avea loc pe 24 februarie, cand va fi difuzat si pe Pro Cinema, de la ora 17.

Productia este regizata de Orlando von Einsiedela, fost snowboarder profesionist si de John Drever.

Filmul, lansat sub egida „A burn Production”, este produs de Grain Media (Marea Britanie). Intrarea la evenimentul de la Iasi este gratuita, in limita locurilor disponibile.

INFO

www.imdb.com/title/tt2635824/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: