Wanya Morris – Boyz II Men

Astazi la Power Play avem de sarbatorit una din cele mai interesante voci din R&B. Este vorba de Wanya Morris, unul dintre componentii trupei Boyz II Men. Wanya Morris s-a nascut pe 29 iulie 1973 in Philadelphia si a descoperit ca are voce atunci cand a fost selectat pentru a canta in corul scolii.

Wanya Morris, Boyz II Men
Mai tarziu, la facultate avea sa-i cunoasca pe Nathan Morris si Marc Nelson cu care avea sa puna bazele unui grup de R&B. Pentru ca vocile lor nu acopereau tot registrul muzical, baietii au cautat inca doi membri care sa le completeze gama. I-au gasit pe Shawn Stockman si Michael McCary si astfel formula a fost completa. Trupa s-a numit la inceput Unique Attraction, iar primul lor succes a venit atunci cand au sustinut un concert de Valentine’s Day. Fiindca nu aveau prea multe compozitii proprii, baietii au cantat piese in voga ale celebrilor New Edition. In 1989, in timp ce deschideau concertele trupei Bell Biv Devoe, au fost remarcati de managerul Michael Bivins, fost membru in New Edition si asa au facut rost de primul contract cu celebra casa Motown Records. Insa Nelson nu a fost multumit de clauzele impuse si a parasit trupa, asa ca Boyz II Men au ramas in formula de 4.

Albumul de debut “Cooleyhighharmony” a adus un suflu nou pe scena R&B, chiar baietii declarand ca ei canta “hip-hop doo wop”, adica o combinatie intre stilul clasic si cel modern al artistilor de culoare. Primul single, “Motownphilly”, a intrat pe pozitii fruntase in topuri, iar ritmica si imbinarea armonica a vocilor le-au adus si un premiu Grammy la categoria Best R&B Performance by a Duo or Group with Vocals. In 1994, al doilea album intitulat simplu “Two” a ravasit topul american, piesa lui Babyface, “I’ll Make Love To You”, stand nu mai putin de 14 saptamani pe prima pozitie a topului american. In acelasi an, Boyz II Men reusesc sa intre si in top 5 in Marea Britanie cu aceeasi piesa. In 1995 au avut doua colaborari de succes, una cu LL Cool J pe piesa “Hey Lover”, iar cea de-a doua cu Mariah Carey pentru “One Sweet Day”. In acelasi an sustin un turneu mondial, iar faima lor se extinde, albumul devenind rapid de diamant (echivalentul a 12 discuri de platina).

Cu aceste atuuri in buzunar, Boyz II Men au tratat cu mai multa usurinta sesiunea de inregistrari pentru LP-ul cu numarul 3, iar acest lucru s-a vazut si in vanzarile mult mai slabe ale albumului “Evolution”. Odata cu lansarea acestuia, casa de discuri a intrat in conflict cu artistii, mai ales din cauza “insubordonarii” acestora la ordinele managerilor Motown. Cu un singur single ajuns number one, “Four Seasons of Loneliness”, Boyz II Men au cazut repede in topul preferintelor publicului, doar fanii cumparand acest produs. Nici incercarea lor de a se muta la alta casa de discuri, Universal, nu a avut prea mult succes, discul “Nathan Michael Shawn Wanya” din 2000 trecand la kilometri distanta de Billboard Top 20. Totusi, dupa ce semneaza cu Arista Records in 2002, iar albumul este relansat, prinde un loc 4 si reuseste sa atinga pragul discului de aur in State.

Dupa ce grupul a scos si pentru Arista Records un album, Full Circle pe care nu a reusit sa-l vanda in mai mult de 500.000 exemplare, in trupa au aparut tensiunile, iar unul dintre membri, Michael McCary, se retrage. Inlocuitorul sau nu a fost adus nici pana in prezent, insa trupa ramasa in formula de trio a continuat sa inregistreze pentru albumele “The Remedy” din 2006, “Motown: A Journey Through Hitsville USA” din 2007 si “Love” din 2009.

Cel mai recent material discografic Boyz II Men a aparut in 2011, “Twenty” se numeste si a promovat un featuring cu Charlie Wilson. Pe Boyz II Men ii vom asculta astazi la Nord Est FM cu “I’ll make love to you” !

Vlad Trifan, realizatorul rubricii Power Play de la Nord Est FM, 100,4. Power Play – on air la Nord Est FM, de luni pana duminica: 07.24, 09.24, 11.24, 13.24, 15.24, 19.24, 21.24.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: