Vrei să revii de la Windows 10 la 8.1 sau 7?

windows 10

Mulţi dintre noi am aşteptat cu sufletul la gură disponibilitatea sistemului de operare Windows 10, dar la scurt timp după instalare, am constatat că experienţa cu Windows 7 sau 8.1 era mult mai utilă.

Dacă vrei să revii la una din cele două versiuni, trebuie să ai în vedere următoarele aspecte:

  • Ai la dispoziţie o lună să te hotărăşti dacă vrei să rămai la Windows 10 sau vrei să revii la vechiul sistem de operare;
  • Odată ce luna a expirat, singul mod prin care poţi reveni la vechiul sistem este prin „recovery media„, care ţi-a fost oferit odată cu instalarea sistemului sau l-ai creat personal;
  • Nu este clar dacă cei care au făcut upgrade de la Windows XP mai pot reveni la vechiul sistem de operare, Microsoft oferind la rollback opţiune numai pentru Window 7, 8 şi 8.1.

Înainte de a începe, este bine să faci un backup. Este evident că, înainte de orice, trebuie să ne salvăm datele „preţioase”, iar pentru acest lucru este recomandat un backup total.

Primul lucru pe care trebuie să îl ai in vedere sunt documentele importante, pozele şi alte fişiere importante. Dacă nu ai un unitate externă sau un stick de memorie mai mare, poţi apela la servicii de stocare Cloud, cum ar fi Dropbox sau OneDrive. Totuşi, este recomandat ca documentele să nu fie încărcate în Cloud. Poate găseşti un prieten care să te ajute cu un hard extern.

Pentru ca rollback-ul să poată fi iniţiat şi dus la bun sfârşit, trebuie să verifici ca în partiţia „C” să existe directorul “Windows.old”. Acolo sunt toate fişierele necesare pentru procesul rollback, iar fără el nu va funcţiona. După ce ai terminat backup-ul şi ai verificat dacă poţi face rollback-ul, procesul este foarte simplu.

Din meniu, mergi la setările aplicaţiilor. Odată ce apare fereastra, mergi la iconiţa „Update & Security„.

Vei ajunge la fereastra Windows Update, dar nu de acea fereastră ai nevoie. Pe panou există opţiunea „recovery”. Aici vei vedea mai multe opţiuni de recuperare, iar una dintre ele se numeşte „Go back to a previous version of Windows” (Revino la o versiune Windows anterioară). Odată ce ai apăsat butonul, Windows va face toată treaba.

Citeste mai departe pe Noobz.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: