Vrajitorul din Oz | Teatrul Luceafarul

Teatrul pentru copii si tineret ”Luceafarul” Iasi va invita la o noua reprezentatie a piesei ”Vrăjitorul din Oz”,  după Frank Baum.

  • marti, 12 aprilie 2022, ora 11:15, sala mare – Teatrul Luceafarul Iasi
  • joi, 14 aprilie 2022, ora 10:40, sala mare – Teatrul Luceafarul Iasi

Noua producție a Teatrului “Luceafărul” Iași a fost prezentată  in premiera publicului duminică, 15 ianuarie 2017, orele 11,30, pe scena mare a așezămîntului. De această dată,  opțiunea repertorială s-a orientat spre un clasic al literaturii internaționale pentru copii, celebrul VRĂJITORUL DIN OZ de Frank L. Baum. Povestea simpaticei Dorothy și a lui Toto, cățelul ei, care călătoresc în imaginara lume a lui Oz este transpusă scenic în versiunea dramatizată de Ramona Iacobuțe.

Scenariul a fost croit după viziunea de spectacol a lui Ion Ciubotaru, regizor care și-a propus să surprindă în noua sa creație “nu numai peripețiile adolescentei din Kansas purtată de ciclon, întîlnirile ei cu Omul de Paie, Omul de Tinichea, Leul, Vrăjitoarea Rea, Vrăjitoarea Bună, Vrăjitorul din Oz, dar și ceea ce se află în spatele acestor peripeții, forța prieteniei, importanța familiei, puterea de a-ți cunoaște slăbiciunile și de a deveni mai puternic trecînd peste ele.

Spectacolul are o importantă componentă vizuală, imaginată de scenografa Axenti Marfa și de artistrul vizual Andrei Cozlac, e dinamic și comprimă într-un vîrtej de întîmplări scenice și efecte elementele cele mai importante din scrierea lui Baum. Mijloacele sînt cele specifice expresiei teatrale: cuvîntul rostit, muzica, mișcarea, proiecțiile video etc.

Rolul principal i-a fost atribuit tinerei actrițe Camelia Dilbea, care construiește scenic o Dorothy curioasă, aventuroasă, hotărîtă să ajungă la Oz și, apoi, acasă. Companionii săi de călătorie sînt Sperie Ciori (Claudiu Gălățeanu), Omul de tinichea (George Cocoș), Puiul de leu (Cosmin Tanasa). Vrăjitoarea Bună este Ioana Iordache, Vrăjitoarea Rea, Carmen Mihalache, Vrăjitorul din Oz, Dragoș Maftei, iar în alte roluri evoluează Emanuel Florentin, Ileana Ocneanu, Gabriela Andrei, Cristian Gheorghiu și Aurelian Diaconu. Ilustrația muzicală a fost realizată de Victor Zaharia.

Dramatizare: Ramona Iacobuțe. Regia: Ion Ciubotaru. Scenografia: Axenti Marfa. Video: Andrei Cozlac. Ilustrația muzicală: Victor Zaharia.

Distribuție: Dorothy – Camelia Dilbea, Vrăjitoarea Bună – Ioana Iordache, Vrăjitoarea Rea– Carmen Mihalache, Sperie Ciori – Claudiu Gălățeanu, Omul de Tinichea – George Cocoș, Puiul de Leu – Cosmin Tanasa, Vrăjitorul din Oz – Dragoș Maftei, Oșteanul – Emanuel Florentin, Altinezi – Ileana Ocneanu, Gabriela Andrei, Cristian Gheorghiu, Aurelian Diaconu. Alte roluri – Emanuel Florentin, Ioana Iordache, Dragoș Maftei.

BILETE

Prețul unui bilet este 9 lei și poate fi achiziționat de la casieria Teatrului (luni-vineri-10-14, duminică 9-13) sau online, de pe platforma www.bilet.ro.

Cum puteţi face o rezervare: Puteţi cumpăra un bilet la teatru înainte de spectacol de la casa de bilete, la sediu. Pentru grupuri se pot face rezervări prin telefon la departamentul special (interior 15). Copiii din orfelinate beneficiază de gratuitate, dar trebuie să facă o rezervare în avans.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web:www.luceafarul-theatre.ro‎

FBwww.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: