Empowering Youth Participation

Nu curge la robinet ci-ti curge prin vene, o gasesti aproape peste tot si ia forma obiectului in care se afla, nu poti trai fara ea si ai nevoie s-o bei zilnic dintr-o cana zdravana, cand te scalzi in ea iti da putere si te revigoreaza, inunda si schimba, curata, transforma, te-ajuta pe tine si pe ceilalti!

E puternica, vitala si e a ta – democratia! Foloseste-o oriunde ai nevoie, exprima-te, fii activ si implica-te in decizii! Este ceea ce proiectul “Empowering Youth Participation” vrea sa iti transmita!

“Empowering Youth Participation” este un proiect european al Youth Democracy care are ca obiectiv implicarea democratica a tinerilor in deciziiles ocietatii in care traiesc. Totodata, proiectul urmareste sa transmita tinerilor valori precum solidaritate, toleranta si participare activa.

“Empowering Youth Participation” este un proiect care promoveaza mobilitatea in interiorul si in afara granitelor UE, invatarea non-formala si dialogul intercultural si incurajeaza participarea tuturor tinerilor, indiferent de mediul educational, social si cultural, este un program pentru toti!

In Romania, proiectul se desfasoara prin intermediul Colegiului Tehnic “Ioan C. Stefanescu”, fiind implicati si alti noua parteneri din Cipru, Grecia, Italia si Lituania, formand astfel o comunitate de 100 de tineri europeni care vor sa-si faca vocea auzita prin realizarea si raspandirea ghidului “European Youth Participation Guide” – rezultatul final al proiectului.

Prima faza a proiectului a avut loc la Salonic in perioada 14-21 iulie a.c. unde 16 tineri din Romania, Italia, Grecia, Cipru si Lituania s-au intalnit pentru a discuta si contura ghidul “European Youth Participation Guide”. Timp de 6 zile au folosit creativitatea pentru a-si exprima opiniile si au decis in mod democratic cinci teme de discutii: asteptari, supravietuire vs. a-ti urma pasiunea, identitate europeana, atractivitatea informatiei si voluntariat. Lucrand impreuna in echipe, schimbul intercultural a fost extraordinar si au inteles cat de usor este sa lucrezi si sa cooperezi cu oameni din culturi diferite. In urmatoarele luni vor mai avea loc intalniri in Limassol (Cipru) si Caltanissetta (Italia).

Fii activ si implica-te in proiect! Pentru mai multe detalii, viziteaza site-ul www.youthparticipation.eu. Exprima-ti parerea si voteaza coperta ghidului “European Youth Participation Guide” pe pagina de Facebook a proiectului – 1.3 Empowering Youth Participation in EU.

INFO

www.youthparticipation.eu

www.facebook.com/Empowering.Youth.Participation.in.EU

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: