Vot. Work in progress / Perform Iasi

In mai 2014, un grup de actori independenti au trimis o scrisoare acelor candidati din partea Romaniei la Parlamentul European ale caror date de contact erau publice: „Suntem un grup de operatori culturali si creativi – artisti, manageri, curatori, studenti – parte a sectorului cultural independent, interesati de pozitia si agenda dumneavoastra culturala. In acest sens va adresam o serie de intrebari al caror raspuns – indiferent de acesta sau chiar in absenta lui – il vom comunica public si in special in mediul cultural contemporan independent. Facem parte dintr-un sector formator de opinie si atitudini si consideram ca este responsabilitatea noastra sa aducem in discutie si sa subliniem problemele cruciale cu care se confrunta societatea contemporana.

In noaptea de 28 Iunie 2014, in Primaria Iasi se afla 7 artisti. Fiecare dintre ei adreseaza cate o problema locala urgenta, abandonata de autoritati. Si o rezolva. Actiunea lor instiga.

Produs de: Performance Art Lab cu sprijinul: Atelier 35; Curator: Ioana Paun; Jurnalist Observational: Laura Stefanut; Artisti: Ruxandra Enache, Cristi Gheorghe, Izabela Lészay, Gabriela Mateescu, Adina Mocanu, Marina Oprea, Florin Vivi Badita.

Performance Art Lab este un laborator de actiune performativa facilitat de Ioana Paun la spatiul de proiecte Atelier 35 din Bucuresti.

Atelier 35 este un spatiu de proiecte in care actioneaza Larisa Crunteanu si Xandra Popescu. Numele se revendica de la un concept al Uniunii Artistilor Plastici din Romania. Acesta s-a materializat sub forma unei retele de spatii dedicate experimentului si artistilor aflati la inceput de cariera, in cateva din marile orase din Romania. In ultimii ani, Atelier 35 a constituit un loc de interventie si colaborare pentru diferite echipe de artisti sau curatori.

INFO

Palatul Roznovanu | Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt nr. 11 | www.primaria-iasi.ro

Perform Iasi | www.performiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: