Vorbeste despre tine, vorbeste despre Iasi! Povestea ta este si povestea Iasului

Capsula-Timpului-2-01

Fundatia Iasi – Capitala Culturala Europeana da startul campaniei „Vorbeste despre tine, vorbeste despre Iasi! Povestea ta este si povestea Iasului”. Toti cei care au o legatura de suflet cu Iasul sunt provocati sa-si spuna povestea personala, sa vorbeasca despre experientele pe care le-au avut în orasul în care traiesc, despre locurile preferate, oamenii dragi sau despre sentimentul de “acasa” pe care îl resimt atunci când se afla la Iasi.

Mesajele pot avea forma unei povestiri sau a unui montaj foto-video de maxim 5 minute si vor fi transmise generatiilor viitoare prin intermediul „Capsulei Timpului”. Fundatia Iasi – Capitala Culturala Europeana si Primaria Municipiului Iasi îsi propun sa reactualizeze, astfel, proiectul „Capsula Timpului” cu elemente simbol ale Iasului din anul 2014 si sa adune noua generatie în jurul valorilor orasului.

Mesajele sunt asteptate pâna pe data de 30 septembrie 2014 la adresa de e-mail (contact@iasi2021.ro) sau direct la sediul FICCE din Piata Unirii nr. 12.

Materialele primite vor fi înmagazinate în „Capsula Timpului” si publicate pe pagina dedicata proiectului: iasi2021.ro/capsulatimpului, iar autorii lor vor primi diplome si premii din partea organizatorilor. Cea mai interesanta si mai emotionanta poveste despre Iasi va fi premiata pe 14 octombrie 2014, la Seara Valorilor, eveniment organizat în cadrul Sarbatorilor Iasului 2014.

Toti participantii la campania „Vorbeste despre tine, vorbeste despre Iasi! Povestea ta este si povestea Iasului” vor fi invitati pe 6 octombrie a.c., ora 17.00, în Sala Mare a Primariei la un moment aniversar. La eveniment vor mai participa copiii nascuti pe 6 octombrie 2008 si familiile lor, reprezentanti ai administratiei locale, ai culturii si ai spiritualitatii iesene.

„Capsula Timpului” este un proiect initiat în 2008, la aniversarea a 600 de ani de atestare documentara a Iasului de catre Asociatia Româna de Film si Televiziune si Primaria Iasi. În capsula au fost puse la pastrare pentru posteritate elemente reprezentative ale municipiului Iasi: filme ce contin parerile unor personalitati despre Iasi si fotografii ale orasului. Aceasta cutie a fost îngropata într-un loc special din fata Palatului Roznovanu, la baza unui monument aniversar, Chivotul Memoriei, realizat de artistul plastic Felix Aftene.

„Capsula Timpului” urmeaza sa fie deschisa în anul 2058 de catre copiii nascuti la Iasi pe data de 6 octombrie 2008.

INFO

Fundatia Iasi – Capitala Culturala Europeana

Piata Unirii nr. 12

E-mail: contact@iasi2021.ro

iasi2021.ro/capsulatimpului

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: