Voie buna s-o colinda – Concertul corului Aletheia la Aula BCU

Concert Aletheia-afis-iasiFacultatea de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice din cadrul Universităţii de Arte George Enescu, în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitară Mihai Eminescu din Iași invită publicul ieșean la un concert de colinde și cântece de Crăciun în interpretarea Corului Aletheia și a invitaților speciali, sub genericul Voie bună ș-o colindă. Evenimentul se va desfășura în Aula BCU,duminică, 7 decembrie 2014, începând cu orele 18.00 și își propune să aducă în sufletele oamenilor bucuria venirii sărbătorilor de iarnă, prin cântec, poezie și urări tradiționale.

Corul Aletheia, dirijat de lector univ. dr. Dorina Iușcă, reunește în pasiunea pentru muzica corală studenți și absolvenți ai Universității de Arte din Iași, abordând un repertoriu variat, pornind de la sensibilitatea religioasă și tradiția folclorică, până la subtilitatea academică modernă. Naturalețea și expresivitatea interpretării, dar și sonoritatea caldă ce invită la reculegere au constituit premisele obținerii succesului la nivel național: Marele Premiu la festivalul Buna Vestire de la Fundu Moldovei (2011) și premiul al doilea la concursul național Lăudați Pre Domnul (2013). Înregistrările și difuzările radio-TV confirmă încă o dată calitățile artistice ale corului care a lansat de curând albumul Privegheați și vă rugați cu piese religioase în primă audiție ale compozitorilor ieșeni.

În programul concertului, pe lângă mult așteptatele colinde tradiționale, Corul Aletheia va surprinde publicul cu aranjamente moderne ale unor lucrări foarte cunoscute din repertoriul internațional, în versiuni a capella și cu acompaniament. Un moment muzical instrumental deosebit va fi oferit de Dan Alexandru Arhire, chitarist cu o bogată experiență artistică. Între lucrările corale vor fi presărate momente actoricești interpretate de George Cocoș de la Teatrul Luceafărul din Iași și Alexandra Vieru, studentă a Facultății de Teatru la clasa profesorului universitar doctor Emil Coșeru. Lucrările solistice vor fi interpretate de mezzosprana Mirabela Castillo și de altistele Manuela Arădoaie și Sorana Nastasiu. La pian va acompania Iustina Nedelcu, studentă a Facultății de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice la clasa doamnei lector univ. dr. Ionela Butu.

PROGRAMUL CONCERTULUI

1.       Ave Maria de Giulio Caccini, la pian: Iustina Nedelcu

2.       El nacimiento de Ariel Ramirez, la chitară: Dan Arhire, solo: Mirabela Castillo

3.       Carol of the bells, ar. Andrew Solos, versiunea Pentatonix

4.       What child is this, ar. Marco Frisina, la chitară: Dan Arhire, solo: Manuela Arădoaie

5.       This little babe de Benjamin Britten, la pian: Iustina Nedelcu moment instrumental de chitară – Dan Alexandru Arhire

6.       Bună sara lui Ajunu de Iulian Cârstoiu

7.       Saltă-mpărăteasă sfântă, ar. Grigore Cudalbu

8.       Sus la ‘naltul cerului, ar. Mirabela Castillo, solo: Sorana Nastasiu

9.       Noi umblăm și colindăm, ar. Mihai Bârcă

10.   Vestmânt împodobit cu astre de Ciprian Ion – primă audiție, solo: Mirabela Castillo

11.   O sfântă sărbătoare de Stelian Ababei – primă audiție, la pian: Iustina Nedelcu

12.   Sculați, sculați, boieri mari, Întorcu se-ntorc și La gura privalului, ar. Viorel Munteanu urătură grup de copii

13.   Zicala dobei și În vârfuțul muntelui, ar. Florin Comișel, la fluier: Radu Vieru

14.   O, ce veste minunată de D. G. Kiriac

Cu participarea actorilor George Cocoș de la Teatrul Luceafărul din Iași și Alexandra Vieru, an I Actorie, la clasa prof. univ. dr. Emil Coșeru

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: