Voi ati fost la Bojdeuca?

Prin intermediul unei colege de facultate am aflat de un eveniment in cadrul unui proiect demarat de Muzeul Literaturii Romane, in parteneriat cu Icar Tours si anume Ziua Portilor deschise la “Bojdeuca Ion Creanga”. Pentru ca eram prea mica cand am mers in vizita la casa lui Ion Creanga sa-mi aduc aminte, mi-am programat pentru joi o vizita la “Muzeul Ion Creanga”.

Portile larg deschide invitau in curte trecatorii. Invitatul principal al evenimentului a fost profesor doctor Constantin Parascan care ne-a vorbit despre “Creanga, dincolo de biografie” insistand asupra faptului ca Creanga nu a tras cu pusca dupa ciorile de la manastirea Golia. Fiind uimit de prezenta studentilor la eveniment, vorbitorul a afirmat cu umor: “Voi sunteti si mai anormali decat mine sa veniti aici”, povestind cum la 100 de ani de la moartea lui Ion Creanga, in data de 31 decembrie 1989, el a vegheat la mormantul lui si a asteptat un semn pe care, spune el, l-a si primit.

In partea a doua a evenimentului am fost onorati cu prezenta Ansamblului Folcloric “Doina Carpatilor”, dupa care am fost invitati sa achizitionam cate ceva de la targul handmade organizat de Asociatia ”Mai Bine” care ne-au incantat cu cele mai marunte lucrusoare si cu produse de patiserie facute chiar de ei. Evenimentul s-a incheiat cu un tur in interiorul muzeului si cateva fotografii facute de fiecare ca amintire.

Autor: Irina Fodor, (UAIC, Facultatea de Filosofie – Comunicare si Relatii Publice)

GALERIE FOTO

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: