Vladimir Setran expune la Galeriile de Arta “Dana”/ 23 octombrie – 10 noiembrie

Vladimir Setran expune la Galeriile de Arta "Dana"/ 23 octombrie - 10 noiembriePictorul bucurestean Vladimir Setran expune, de pe 23 octombrie si pana pe 10 noiembrie 2012, pe simezele Galeriilor de Arta “Dana” din strada Prof. Cujba nr. 17.

Expozitia care poarta semnatura artistului a fost vernisata pe 23 octombrie, de la ora 18, de criticul Petru Bejan si de graficianul Dragos Patrascu. Invitatul a fost Doctor Honoris Causa al Universitatii de Arte „G. Enescu” si detinator al distinctiilor Ordinul „Serviciul Credincios” in rang de Cavaler, „Meritul Cultural” si „Meritul pentru Invatamant” in rang de Comandor. Pictorul Vladimir Setran a fost, de asemenea, distins cu Marele Premiu pentru Pictura, Marele Premiu al pentru Arta Monumentala, Premiul special si Premiul pentru design-instalatie-ambient, toate acordate de Uniunea Artistilor Plastici. Pictorul originar din Basarabia a fost, totodata, rasplatit cu Premiul Radio Romania Cultural si, alaturi de membrii Grupului 8 Art, din care face parte, a castigat premiul U.A.P pentru excelenta, iar Ministerul Culturii i-a acordat un premiu pentru Arte Vizuale. Lucrarile lui Vladimir Setran sunt expuse in muzee si colectii de arta din Romania, Franta, Austria, Germania, SUA, Turcia, Liban sau Marea Britanie.

Personalitatea pictorului, profesor la Catedra de Design a Universitatii Nationale de Arta din Bucuresti din 1964, este bine creionata de criticul de Aurelia Mocanu. „La Setran, sarjele de miscare ale nudului feminin au o plinatate paradoxala a elipsei. Senior al tuturor dexteritatilor plastice, iubit profesor al sectiei de design din inceputurile ei, Setran nu poate avea clipa de spaima in fata foii albe. Dimpotriva, are pofta rablesiana de a-i da viata si trup. Siluetarile lui sunt, de fapt, minime detalieri anatomice si, uneori, vizitari invioratoare de intruziuni ale culorii. Deplina este voluptatea liniei de contur pe amintirea curbelor anatomice si pe dinamica unor pozitii nonsalante. Nimfele lui Setran sunt secvente stroboscopice, adica efectul retard pe retina al unui continuu protocol senzual al naturaletii. Daca regula celor 25 de imagini pe secunda da corp cinematograficului, alunecarea curbilinie a desenului in 25 de secunde poate da, in zeci de secvente, un film venusian, o «Città delle Donne»”, subliniaza criticul de arta Aurelia Mocanu.

sursa: www.ziaruldeiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Romanian Creative Week: festival de modă, concerte și tabără muzicală, cinematografie și arte vizuale

Sneakerși în ediție limitată la GRID, noua locație din Palas

Expoziție inedită de construcții LEGO, la Iulius Mall Iași

VegFest Iași, 4-6 iunie 2021

Scrie un comentariu: