Vita de vie lanseaza prima parte a albumului Sase / Sase

vita-de-vie-sase

Vita de vie lanseaza pe 29 octombrie 2016, in cadrul unui concert la Arenele Romane prima parte a albumului Sase / Sase. Luna și noi, Pe plajă-n Vama la 5, Inimi Surde, Somn ușor – Join the Band, Metaforă de toamnă și Hai incearcă – feat. Cosmin Lupu (Days of Confusion) & Planet H sunt cele 6 piese de pe Șase (+)

Șase/Șase este spart în două albume, prima parte o lansăm acum, pe 29 octombrie, iar a doua, pe 20 mai 2017. Este <planul nostru cincinal> pe un an jumătate, început pe 20 februarie cu un concert aniversar și susținut, de-a lungul anului, cu un material nou pe fiecare 20 ale lunii” – Adrian Despot

Această primă parte a albumului se numește Șase (+) și contine 6 piese. Cinci dintre acestea au fost dezvăluite pe parcursul acestui an în întregime fanilor abonați la newsletter-ul VdV: Luna şi noi, Pe plaja-n Vama la 5, Inimi surde, Somn ușor – Join the Band și Metaforă de toamnă.  Ultima piesă Hai încearcă – feat. Cosmin Lupu (Days of Confusion) & Planet H urmează sa fie dezvăluită.

Inimi surde, Luna şi noi, Pe plaja-n Vama la 5 au fost lansate și ca single-uri oficiale.

Luna şi noi este compusă pentru coloana sonoră a filmului “Ziua când am dat de aripi”, în regia lui Dan Iliuță, și este cântată împreună cu partea feminina a grupului Blue Noise. Luna şi noi a fost declarată „una dintre cele mai frumoase piese apărute anul acesta”.

Versurile vorbesc despre o poveste de dragoste devoratoare, încheiată cu o fugă în lună. Dan ne-a arătat scenariul, am rezonat cu el din prima și ne-am apucat de treabă. Piesa este bazată pe un demo mai vechi de-al meu, dezgropat de Cezar, împodobit foarte inspirat de Chupa și desăvârșit de fetele de la Blue Noise. Ca o excepție de la regula VdV, basul e tras de mine, acasă, cu un instrument de doar 200 de lei. Lui Adi (Ciuplea) i-a plăcut atât de mult, încât a zis că trebuie să rămână așa. Drept urmare, el a preluat o parte din munca de producție a piesei şi a venit cu brilianta idee de a adăuga niște voci feminine cu accente folclorice. Primul meu gând s-a îndreptat către Blue Noise, pe care îi admir și îi susțin din umbră (some kind of guilty pleasure here) și cum primele gânduri sunt mai mereu cele mai inspirate i-am sunat și le-am cerut colaborarea pe partea feminină. Punctualitatea, profesionalismul și pasiunea cu care a decurs sesiunea de înregistrări ne-a lăsat cu gura căscată, mult timp după ce Veronica, Elena și Flavia plecaseră din studio. Wow! Trebuie neapărat să mai colaborăm!”- Adrian Despot.

Pe plajă-n Vama la 5 s-a născut în urma unei experiențe de acum 4 ani.

Atunci am cântat pentru prima oară la Folk You, în Vamă. A fost unul dintre cele mai frumoase concerte acustice ale noastre. După concert, am rămas acolo până la sfârșitul serii, târziu înspre dimineață. Liniștea se așternuse peste Vamă, iar noi am pornit, pe jos, înspre hotel. Pe plajă am auzit o chitară. Erau niște copii strânși în cerc, în jurul unui foc, care cântau lânga mare. Ne-am oprit și ne-am așezat lângă ei, am început să cântăm împreună, am făcut apoi două tabere, fiecare cânta un cântec și pasa chitara mai departe. Afară era lumină deja, dar nimeni nu se lasă dus. A fost unul dintre acele momente când senzația de timp dispare și este inlocuită cu o densă și continuă stare de bine, de infinit. S-au vindecat multe răni în seara aia, cu o singura chitară. Asta s-a întâmplat pe plajă in Vama la 5” –  Adrian Despot.

Povestea s-a încheiat cu ideea nebună de a-i găsi pe necunoscuții de atunci și a-i strânge din nou împreună, de data asta în București, pe platoul de filmare. Ceea ce s-a și întâmplat. Videoclipul piesei este realizat într-o manieră neobișnuită și prezintă în slow motion trecerea de la o stare pasivă la una euforică, exemplificând într-un mod foarte artistic mesajul cântecului.

Somn ușor, al patrulea single oficial al acestui album, va fi lansat pe 20 octombrie și este cântat împreună cu Alex Teodorescu și Dan Stănescu. Cei doi au fost selectați de trupă, în urma concursului Join the Band, organizat pe pagina de Facebook a trupei Vița de Vie.

Peste 300 de fani s-au înregistrat și au cântat variantele lor de strofe pe piesa pusa la bătaie de Vița de Vie. „Wow! Ascult demo-urile trimise de voi și îmi zâmbește sufletul de fericire! Sunteți atât de diferiți și totuși atât de frumoși fiecare în parte. Vă multumesc pentru partea voastră de suflet pusă în piesa asta!” – Adrian Despot.

Dar acesta nu este prima melodie a trupei cântată împreună cu fanii ei. Corul din Inimi surde a fost înregistrat de publicul prezent la concertului aniversar din 2015, când Vița de Vie a sărbătorit 100.000 de fani pe Facebook.

Melodia Inimi surde este simplă, vorbeşte despre singurătate în diverse etape, de la lumea colorată a copilăriei până la lumea lipsită de culori a maturităţii, vorbeşte despre nevoia fiecăruia de a fi ascultat şi înţeles, nevoie care se loveşte mereu de un zid, de indiferenţa celor din jur. De la copilul care strigă pamântul “Heei, sunt aici”, însă vorbele lui sunt luate de vânt şi nimeni nu îl aude, pâna la adultul captiv în sforile cotidianului, preocupat doar de ziua de mâine, NU avem timp unii de alţii. E o falsă singurătate, cu toţii căutam acelaşi leac, însă suntem incapabili să ni-l oferim unii, celorlalţi … Tii minte filmul “Al şaselea simţ”? Aia suntem, fantomele care nu înţeleg de ce nu le observă nimeni. Şi un strop din “Micul Prinţ” ” – Adrian Despot

Metaforă de toamnă/Până în zori este a cincea melodie şi una dintre piesele „grele” ale acestui album, iar ultima, a șasea, se numește Hai incearcă, este compusă și produsă împreună cu Planet H și este cântată împreună cu Cosmin Lupu de la Days of Confusion.

Grafica albumului Șase (+) este concepută de Agi (Adrian Iota). Cele șase simboluri de pe copertă, fiecare aparținând uneia dintre piese, sunt așezate în forma unui zar. Albumul conține și alte „surprize”, fiecare fiind îndemnat să le descopere singur.

Mai multe detalii despre evenimentul de lansare a albumului, de pe 29 octombrie, de la Arenele Romane puteti găsi pe pagina dedicată de Facebook. Bilete sunt disponibile pe IaBilet, EventBook și pe AmBilet.

Viţa de Vie înseamnă: Adrian Despot // Sorin Pupe Tănase // Cezar Popescu // Adrian Ciuplea // Mihai Ardelean

INFO

umusic.lnk.to/VDVWe

vdv.umusic.ro  

facebook.com/vitadevie

youtube.com/vitadevievevo

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: