Spectacolul „Visul unei nopti de vara”

Afis-Visul-unei-nopti-de-vara

Teatrul National ”Vasile Alecsandri” va asteapta la un spectacol in regia lui Radu Afrim – ”Visul unei nopti de vara” dupa William Shakespeare.

REPREZENTATII

  • Duminică, 17 martie 2013, 19.00, Sala Mare

DESPRE

Regia: RADU AFRIM

Decor si costume: IULIANA VILSAN

Coregrafia: FLORIN FIEROIU

Video: ALEXANDRU CONDURACHE

Distributia: DORU AFTANASIU, LIVIA IORGA, IONUT CORNILA, VLAD VOLF, GEORGE COCOS
ANDREI GRIGORE SAVA, LOREDANA COSOVANU, COSMIN MAXIM, ANEMARIE CHERTIC, OVIDIU IVAN, CRISTINA PADURARIU, ANCA PASCU, ALEXANDRA ACALFOAE, DIANA ROMAN DUMITRU NASTRUSNICU, HORIA VERIVES, DANIEL BUSUIOC, CATALIN MINDRU, CATALINA ANTAL

si

Sebastian Albisteanu, Andrei Bibire, Loredana Bran, Daniel Chirila, Tatiana Grigore, Cristina Hohan, Alex Iurascu, Minodora Lungu, Madalina Munteanu, Amalia Olaru, Iustin Surpanelu.

Dupa o pauza de mai multe luni, spectacolul „Visul unei nopti de vara”, pus in scena de apreciatul regizor Radu Afrim, se reia la Nationalul iesean. Adaptarea inedita a comediei romantice scrise de William Shakespeare va putea fi urmarita pe 1 si 17 martie. Spectacolul, lansat in iunie in Sala „Teatru la Cub”, va fi adaptat pentru Sala Mare, repetitiile in acest sens fiind programate pe 27 si 28 februarie.

Orice spectacol se poate adapta la alt spatiu. Cu «Visul unei nopti de vara» am avut norocul, sa spunem asa, ca am reusit sa-l adaptam inainte de a-l baga in Sala Mare, la sala Teatrului «Ioan Slavici» din Arad, cand am participat la Festivalul International de Teatru Clasic, sau la sala Teatrului Odeon din Bucuresti, cand am jucat in cadrul Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical «Viata e frumoasa». Speram ca sala sa fie plina. E un spectacol special, frumos, umblat peste tot, dupa cum bine stiti. De exemplu, asteptam acum un raspuns de la organizatorii Festivalului de Teatru din Berlin, ce va avea loc in martie, care au cerut un DVD sa-l vada“, a precizat Adi Carauleanu, director artistic al Teatrului National din Iasi (TNI).

De la lansarea sa, spectacolul „Visul unei nopti de vara” a fost jucat la Nationalul iesean numai de cinci ori. Alte patru reprezentatii au fost selectate in programul Festivalului National de Teatru din Capitala, Festivalului International de Teatru Clasic de la Arad si al Festivalului International al Artelor Spectacolului Muzical „Viata e frumoasa!” din Bucuresti, in lunile octombrie si noiembrie.

Dintre actorii TNI care intruchipeaza personajele shakesperiene modelate de Radu Afrim, ii amintim pe Doru Aftanasiu, Anne Marie Chertic, Livia Iorga, Dumitru Nastrusnicu sau pe Horia Verives. Printre tinerii actori colaboratori care au fost cooptati in distributie se numara Loredana Cosovanu, Vlad Volf, Andrei Grigore Sava, George Cocos sau Ovidiu Ivan. Scenografia poarta semnatura Iulianei Vilsan, iar coregrafia este asigurata de Florin Fieroiu. In acest spectacol, Radu Afrim actualizeaza continutul piesei lui Shakespeare si il adapteaza unui context actual. „Am folosit fundalul social al Atenei 2012 in plina criza capitalista. Titania in spectacolul meu e femeia de afaceri (asociata cu Oberon in afacerea cu Forest), care doar drogata recunoaste ca «noi suntem de vina, noi am provocat toate astea», in timp ce la plasma din casa lui Tezeu trec imagini cu banci in flacari si tineri cu fata acoperita care arunca sticle incendiare in capitala Greciei. Pe acest fundal, «visul» are cateva momente de delir. Chiar si erotismul e mai motivat parca”, sublinia Radu Afrim intr-un interviu publicat in Ziarul de Iasi.

BILETE

Biletele se pot achiziţiona on-line de pe site-ul www.eventim.ro, secţiunea Locaţii-Iaşi şi direct, din reţeaua magazinelor partenere: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas si Cărturesti.

Biletele se pot rezerva şi cumpăra şi de la Agenţia Teatrală situată pe Bd. Ştefan cel Mare nr.8A.

Agentia teatrala

Telefon: 0232-255999

Program: 10.00 – 17.00, de luni pina simbata (duminica inchis)

Pentru grupuri organizate, va rugam sa va adresati Departamentului Marketing-Organizare la telefon 0232-255999.

Atentie! Accesul in sala dupa inceperea spectacolului este interzis, iar biletele isi pierd valabilitatea. Pentru a preveni situatiile neplacute, rugam spectatorii sa fie prezenti la sala de spectacole cu cel tirziu 10 minute inainte de ora inceperii.

INFO

TEATRUL NAŢIONAL „VASILE ALECSANDRI” IASI   Fondat în 1840

Adresa: Str.Agatha Bârsescu, nr. 18, cod 700074, Iaşi, IAŞI

Tel. 0232 267824

E-mailtniasi@yahoo.com

www.teatrulnationaliasi.ro/ro

www.facebook.com/TNIASI

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

1 comentariu la “Spectacolul „Visul unei nopti de vara””

  1. corneliu says:

    S U P E R B !!!!
    Shakespeare 100%

Scrie un comentariu: