„Visul American” cu Tudor Chirilă ajunge miercuri, 27 aprilie, în IAȘI.

,,Visul American” (“Drinking in America”) de Eric Bogosian, în regia Iarinei Demian, este cea mai recentă premieră a Teatrului de Comedie din București. Spectacolul, care a plecat în primul turneu național post-pandemie vine în IAȘI miercuri, 27 aprilie, la Teatrul Național!

One-man show-ul lui Tudor Chirilă reprezintă un adevărat tur de forță, în care cele nouă monologuri ce compun textul se transformă în tot atâtea personaje a căror interpretare remarcabilă oferă publicului, or timp de o oră și jumătate, o radiografie brutal de sinceră, comică și cinică a Americii și a lumii în care trăim. Este un spectacol de o actualitate frapantă.

Iarina Demian pune în scenă un spectacol modern în care un ecran multimedia de 25 de metri pătrați devine când decorul, când partenerul unui Tudor Chirilă excelent condus regizoral.

Aplaudat deopotrivă de public și de critica de specialitate, succesul Visului American s-a contorizat rapid în reprezentațiile sold-out și în recordul din luna decembrie 2021, când 9 reprezentații au fost vândute integral în mai puțin de o zi (peste 1200 de bilete).

De ce trebuie să vezi Visul American?

Andreea Esca: ,,A fost genial! De altfel, mă așteptam să fie, dar a fost peste așteptări.

Tudor Chirilă: ,,Teatrul este efemer. Energia care se naște din relația public actor este unică. Ea nu poate fi fixată pe niciun suport. Nu poate fi transmisă de o cameră video. Teatrul se naște, trăiește și moare. Și apoi vine alt spectacol, alt teatru. De aia orice actor își dorește să arate un spectacol cât mai multor oameni. Să se asigure că el a fost văzut și că oamenii ăia vor ține minte seara aia specială. Plecăm în turneul ăsta într-un moment dificil pentru lume și pentru cultură, dar nu e bucurie mai mare decât să știm că am revenit la normalitatea unor săli care pot fi umplute de public. Și cred că publicul din țară a fost destul de mult privat de teatru. E timpul să-și ia revanșa. So, here we are 🙂 Visul American este oglinda în care trebuie să avem curaj să ne uităm cu toții.

Harta turneului:

IAȘI – Teatrul Național ,,Vasile Alecsandri” Iași, 27.04
SUCEAVA – Teatrul Municipal ,,Matei Vișniec”, 29.04
PITEȘTI – Casa de Cultură a Sindicatelor, 5.05
GALAȚI – Casa de Cultură a Sindicatelor, 7.05
CONSTANȚA – Teatrul Național de Operă ,,Oleg Danovski”, 8.05
PIATRA NEAMȚ – Teatrul Tineretului Piatra Neamț, 10.05
PIATRA NEAMȚ – Teatrul Tineretului Piatra Neamț, 11.05
ARAD – Teatrul Clasic ,,Ioan Slavici”, 17.05
ORADEA – Teatrul ,,Regina Maria”, 18.05
CLUJ – Teatrul Național Cluj-Napoca, 19.09
BRAȘOV – Teatrul “Sică Alexandresu”, 24.05
TÂRGU MUREȘ – Teatrul Național, 25.05

,,Visul American” este un spectacol de Iarina Demian cu Tudor Chirilă; scenografie și costume – Irina Moscu; lighting Design – Daniel Klinger; video design – Dilmana Iordanova. Producătorul spectacolului este Teatrul De Comedie. În timpul spectacolului se folosesc lumini stroboscopice, care pot afecta persoanele cu epilepsie sau sensibilitate la acest tip de lumină.

BILETE

Biletele se pot achiziționa exclusiv online de pe platforma www.iabilet.ro. Accesul la spectacol este permis persoanelor cu vârsta de peste 16 ani.

Turneul este organizat de Agenția de Vise și Fundația Artest, susținut de Rock FM, Magic FM, Kiss FM, Republica, VOYO și comunicat de agenția Magic Maker Communication.

INFO

www.visul-american.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: