“Violonistul rock” Nigel Kennedy cinta la Timisoara, Cluj si Bucuresti

“Violonistul rock” Nigel Kennedy va cinta la Timisoara-pe 29 martie , la Cluj Napoca-pe 31 martie si la Bucuresti pe 2 aprilie, Sala Palatului.

nigel_kennedy

"Violonistul rock" Nigel Kennedy

Conform unui comunicat transmis  de organizatorul concertului, in premiera la Cluj-Napoca, “virtuosul, multivalentul si controversatul’ violonist Nigel Kennedy va ajunge in oras cu proiectul sau, intitulat “Nigel Kennedy Quintet”,  format din Piotr Wylezol, Adam Kowalewski, Krzysztof Dziedzic si Tomasz Grzegorski. Cu grupul sau de jazz-fusion – “Nigel Kennedy Quintet” – artistul s-a remarcat si ca improvizator / compozitor, oferind audientei o aventura indrazneata in diverse stiluri muzicale, de la clasic, la jazz, la fusion, la rock.

Evenimentul de la Timisoara va avea loc la Filarmonica Banatul,  Sala Capitol, in data de 29 martie 2012, de la ora 20 iar cel din Cluj Napoca, pe data de 31 martie, la Teatrul National, incepind cu ora 20.00. La Bucuresti, concertulse va desfasura la Sala Palatului, incepind cu ora 19.00.

Artistul nu se afla pentru prima data in Romania. Anul trecut, Nigel Kennedy a mai concertat la Bucuresti alaturi de Damian Draghici, intr-un spectacol extraordinar, sustinut in Piata Constitutiei.

Grupul va interpreta piese originale, din repertoriul de jazz si prelucrari dupa artisti ca Jimmy Hendrix sau The Doors. “Acest concert se adreseaza unei plaje largi de public, de la amatorii de jazz, la consumatorii de muzica clasica, de la tinerii care urmaresc un spectacol alternativ, la avizii consumatori de cultura“, se arata in comunicat.

De peste douazeci si cinci de ani Nigel Kennedy este recunoscut ca fiind unul dintre virtuozii vioarei si este, fara indoiala, unul dintre cei mai importanti violonisti pe care i-a produs Marea Britanie vreodata. Tehnica lui, virtuozitatea si talentul unic au adus noi perspective atat repertoriului clasic cat si celui contemporan. Nigel Kennedy este cel mai bine vandut violonistul de muzica clasica din toate timpurile.

De la o varsta frageda a fost protejatul lui Yehudi Menuhin si a studiat la scoala acestuia. Dupa moartea lui Menuhin,  s-a aflat ca violonistul legendar a finantat personal educatia lui Kennedy. In septembrie 2002, Nigel Kennedy a fost numit director artistic al Orchestrei Poloneze de Camera, functie ce a fost detinuta si de Yehudi Menuhin. De-a lungul carierei a sustinut spectacole publice si private pentru membrii familiei regale britanice si a fost apreciat cu premii precum „Outstanding Contribution to British Music”, Best Male Artist of the Year la Premiile Brit, un premiu Vivement Dimanche Gold, numeroase Echo Awards si Switzerland’s Gold Rose of Montreux.

Printre mai multe viori electrice personalizate, Nigel Kennedy detine si un instrument din 1732 produs de catre Carlo Bergonzi din Cremona ce a inlocuit in 1990 in mod surprinzator vioara sa Stradivarius,  „The Cathedral” .

A colaborat cu artisti precum Sir Paul McCartney, The Who, Jeff Beck, Kate Bush, Ron Carter şi Jack DeJohnette, printre altii.

BILETE

Timisoara

Biletele pentru concertul din Timisoara se gasesc la  preturile de 100 lei, 140 lei, 170 lei și 220 lei si  se pot cumpara de la Eventim (www.eventim.ro / casieriile Eventim) si din reteaua magazinelor Carturesti, Humanitas, Orange si Germanos.

Pentru bilete la concertul din Timisoara CLICK AICI.

Cluj Napoca

Biletele pentru concertul Nigel Kennedy Quintet de la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca se gasesc la diferite categorii de pret, in funcţie de categoriile de locuri. Rezervarile pentru locuri se pot face telefonic, la numarul 0731 099000 sau 0264 439043.

Biletele se gasesc la urmatoarele categorii de pret: 70 lei, 80 lei, 100 lei, 120 lei, 150 lei, 180 lei, 200 lei, 220 lei, 250 lei si 300 lei.

Plata biletelor se face la Birourile Diesel Club din Cluj-Napoca (P-ta Unirii, 10) sau prin transfer bancar catre:

Fundatia Diesel
400161 Cluj-Napoca, str.Paris 24 A, Cluj
Judecatoria Cluj 12401/cc/28.10.2011, CIF 10654428
Cont RO20 VBBU 2511 CJ00 0472 2701, Volksbank Cluj

Dupa efectuarea platii, trebuie trimisa confirmarea prin email la adresa rezervari@dieselclub.ro. Biletele, odata platite, se pot ridica de la Birourile Diesel Club sau de la casieria salii de spectacol, cu 30 minute inaintea de inceperea spectacolului.

Bucuresti

Biletele pentru concertul de la Bucuresti , Sala Palatului au fost puse in vanzare si pot fi achizitionate prin intermediul Agentiei Vreau Bilet de la Unirea Shopping Center etj.2, Sala Palatului, din Libraria Mihai Eminescu, in reteaua Eventim si online prin www.vreaubilet.ro. Pretul unui bilet variaza intre 80 si 250 Ron in functie de categoria de loc.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie:

1 comentariu la ““Violonistul rock” Nigel Kennedy cinta la Timisoara, Cluj si Bucuresti”

  1. PETRE says:

    vand 2 bilete la doar 129 ron la Nigel Kennedy Quintet
    Luni, 2. Apr 2012, 19:00
    Sala Palatului
    Bucuresti, Romania ; urgent 0726 810006- biletele sunt de 120 ron bucata

Scrie un comentariu: