Vinurile micilor producatori din Republica Moldova prezente la Festivalul ”Vin la Cultură”

 

Asociația micilor producatori de vinuri din Moldova participă la Festivalul de vin și gastronomie ”Vin la Cultură”, organizat la Iași de WineCulture.

Pe lângă marii producători de vinuri din Republica Moldova, care au ajuns să fie binecunoscuți consumatorilor români, o serie de mici producători moldoveni și-au unit efortul pentru a educa consimatorii de vin și a promova dezvoltarea afacerilor mici în vinificație. Majoritatea dintre membrii Asociației și-au început activitatea după anul 2006, atunci când a fost impus primul embargo rusesc pentru vinul moldovenesc.

Producătorii mici din Republica Moldova fac anual câteva mii de sticle de vin. Produsele acestor crame au ajuns să fie atât de bune, încât, la concursurile internaționale mereu sunt premiate cu medalii de aur și argint.

Sunteti asteptati cu drag, pe 22 și 23 septembrie, la Palas Mall – Atrium, să descoperiți  “vinurile de autor” ale 6 mici producători din Republica Moldova.   La Iași vor fi prezenți cu vinurile sale vinăriile: AtU Winery, Carpe Diem, Equinox, Sava Wines, Vinaria Dac și Domeniile Pripa.

Festivalul de vin și gastronomie ”Vin la Cultură” este la a doua ediție și are ca obiectiv răspândirea culturii vinului de calitate în marile orașe din România.  Evenimentul este susținut de Wine of Moldova, USAID Moldova, Sweden Embassy și Wine Culture.

INFO

Festivalul Internațional de Vinuri „Vin la Cultură”

www.facebook.com/Wine-culture

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: