Vintage market la CUIB

Pentru că sustin #InițiativeleBune, de orice natură, cei de la CUIB s-au gândit să accepte propunerea lui Andi Pața de-a găzdui duminică, 16 decembrie, de la ora 12:00 un vintage market în curtea lor.

Le-a sunat interesant acest concept de bazar unde hainele pe care le poți vedea, proba și dacă-ți sunt pe plac, cumpăra, au o poveste, un loc de unde vin și mai adânc, o personalitate, lucruri pe care le poți descoperi stând la o vorbă faină cu inițiatorul conceptului.

Andi a decis să facă asta pentru că si-a schimbat total viziunea asupra industriei hainelor. Fiind în domeniu de mai bine de 15 ani, pornind de la o afacere de familie când își însoțea tatăl la târguri locale și împărtășea o experiență onesta între vânzător și client, ca mai apoi să lucreze pentru mari lanțuri de magazine printre care Guess Romania, REISS Oxford Circus si Zara Regent Street, ultimele joburi din Londra l-au ajutat sa înțeleagă mai bine lumea retail-ului, însă a descoperit și efectele ascunse ale fast-fashion-ului, faptul ca industria hainelor consuma astăzi mai mult dioxid de carbon decât cea a transporturilor aeriene și rutiere la un loc sau ca mii de copii lucrează în toată lumea pentru câțiva dolari pe zi, pentru ca luxoasele magazine din cele mai mari centre comerciale să strălucească, l-a determinat sa ia acesta decizie.

A încetat sa mai cumpere haine noi și a descoperit charity shop-urile și vintage market-urile din Londra și din afara ei, unele dintre cele mai renumite astăzi, unde de altfel o întreaga industrie stă să crească fiind cea mai la îndemâna alternativa pentru clienții care doresc altceva decât fast fashion.

Lucrurile care vor fi expuse pot sa provină dintr-un vingate market din Londra sau Buenos Aires, poate din Malmo sau Berlin, locuri în care a călătorit l-au inspirat și a decis sa le achiziționeze pentru el. Însă, totul a pornit în Romania unde se află poate cea mai mare piață de produse second hand din Europa, informație aflată de la comercianții englezi. Mai multe detalii despre produse puteți găsi pe Vulgar Latin Romance.

Pentru ca povestea să fie completă, 5% din câștiguri vor fi donate către cauza nobila din iarna aceasta de-a hrăni oamenii nevoiași de pe străzile Iașilor împreună cu un număr, inca necunoscut,  de haine de iarnă.

INFO

CUIB – Centrul Urban de Initiative Bune

Adresa: Str. Gavriil Musicescu nr. 14

Webwww.incuib.ro

FB: www.facebook.com/laCUIB

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: