Vino sa vezi cum e sa fii Mestesukar!

Ai dat vreodata cu ciocanul in cupru pentru a face un alambic de tuica? Macar o lovitura din cele peste 4000 necesare? Ai impletit vreodata un cos de nuiele? Sau ai dat forma unei linguroaie de lemn? Poate totusi ai manufacturat un inelus de argint?

Vino sa vezi cum e! Te invata mestesugarii nostri de marti pana duminica, intre 17:00 si 21:00, la Atelierul Romano ButiQ de pe Bd. Independentei nr 166 (fosta piata Dimitrov), Iasi.

Mestesugari romi din Ciurea, Mironeasa, Targu-frumos,  Motca si Iasi au renuntat pentru moment la atelierele lor si au venit la Romano ButiQ pentru ca tu sa-i cunosti. E sansa ta sa inveti si sa intelegi tehnicile pastrate intact de secole intregi!

Atelierul Romano ButiQ te invita pentru inca 2 luni la singura expozitie de obiecte inedite realizate de mestesugarii romi, mai vechi sau mai noi – de la primul ondulator de par din fier, la cosul de picnic si patul suspendat din fier forjat. Romano ButiQ te cheama la o joaca relaxanta in care sa vezi pe propria piele ce inseamna mestesugurile traditionale rome – totul intr-un cadru muzical autentic.

De marti pana duminica, intre 17:00 si 21:00, Atelierul Romano ButiQ (Bd. Independentei nr 166- fosta piata Dimitrov) ii asteapta pe curiosi!

Intrarea este libera!

Mestesugari implicati: Ionel Stanescu, caldarar – Ciurea; Istrate Stanescu, caldarar – Ciurea; Costica Marchidan, fierar – Motca; Aurel Craciun, argintar – Iasi; Vasile Anusca, impletitor – Mironeasa; Viorel Anusca, rudar – Mironeasa; Gelu Cobzariu, lautar – Targu-Frumos.

Romano ButiQ pregateste iesenilor expozitii, demonstratii cu mestesugari si evenimente precum concerte, spectacole de dans si teatru, proiectii de film si multe altele! Pentru detalii, vizitati atelierul constant si www.mestesukar.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Romanian Creative Week: festival de modă, concerte și tabără muzicală, cinematografie și arte vizuale

Sneakerși în ediție limitată la GRID, noua locație din Palas

Expoziție inedită de construcții LEGO, la Iulius Mall Iași

VegFest Iași, 4-6 iunie 2021

Scrie un comentariu: