FIE Iași: Vino sa-l cunosti pe Guguta si pe tata lui, scriitorul Spiridon Vangheli

Intalnirea cu scriitorul Spiridon Vangheli si cartea sa Ispravile lui Guguta, publicata la Editura Doxologia, va avea loc sambata, 15 iunie 2013, ora 11,00, la Palatul copiilor din Iasi.

Evenimentul care se va desfasura in cadrul FIE, printr-un parteneriat dintre Editura Doxologia si Editura Adenium, se va bucura de prezenta unei delegatii de personalitati din Republica Moldova: Doamna Tatiana Poting, Prim-viceprim-ministru in Guvernul Republicii Moldova, Academician Mihai Cimpoi, Claudia Balaban, Directorul Bibliotecii Nationale pentru Copii si Tineret ,,Ion Creanga” din Chisinau si in primul rand, scriitorul Spiridon Vangheli.

Din Iasi vor prezenta autorul si cartea scriitorii Ioan Holban,  Liviu Antonesei si Pr. Constantin Sturzu, Consilier Cultural al Arhiepiscopiei Iasilor – delegat al Inaltpreasfintitului Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei

DESPRE AUTOR

Un clasic al literaturii pentru copii, prea putin cunoscut în România, dar publicat în peste 38 de limbi, în întreaga lume, Spiridon Vangheli, a fost distins cu Diploma de Onoare ,,Hans Christian Andersen” la Rio de Janeiro în 1974, cu Premiul ,,Ion Creangă” al Academiei Române în 1996, cu Premiul Special al Uniunii Scriitorilor din România în 2002, cu Premii ale Uniunii Scriitorilor şi Ministerului Ȋnvățământului din Moldova (1982, 1990, 2000, 2007, 2010), Premiul Special al Uniunii Scriitorilor din România (2002) şi numeroase alte premii. În 2012 i se decernează Medalia de Aur a OMPI pentru Creativitate, de catre Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Debutează în 1962 cu placheta „În ţara fluturilor”, după care urmează mai multe volume: „Soarele”, „Pe lume”, „Băieţelul din coliba albastră”, „Balade”, „Isprăvile lui Guguţă”, „Ministrul bunelului”, „Columb în Australia”, „Guguţă – căpitan de corabie”, „Steaua lui Ciuboţel”, „Guguţă şi prietenii săi”, „Copii în cătuşele Siberiei” ş.a. A tradus din poezia şi proza universală pentru copii. În 1990 apare „Abecedarul”, în grafie latină,  realizat împreună cu Grigore Vieru.

În 2006 realizează un proiect de proporţii „Carte de citire şi  gândire” pentru clasele I-IV în patru volume.

INFO

www.adenium.ro/ro/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

1 comentariu la “FIE Iași: Vino sa-l cunosti pe Guguta si pe tata lui, scriitorul Spiridon Vangheli”

  1. alina says:

    la scoala am fost Rodica(la sceneta)

Scrie un comentariu: