Vineri, 27 aprilie va avea loc prima ediție a concertului caritabil „Împreună dăruim zâmbete copiilor!”

Concertul va fi susținut de către Corala „Universitas” aparținând Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași la invitația Centrului Diecezan Caritas Iași prin Proiectul de intervenție integrată DARE și are ca scop atragerea de fonduri pentru copiii proveniți din familii defavorizate din cadrul Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri “Don Bosco” Iași.

Organizator: Centrul Diecezan Caritas Iași
Data: vineri, 27 aprilie 2018, ora 19.30

Invitați: Corala „Universitas”, aparținând Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași. Solist – Alexandru Semeniuc, Dirijor – lector univ. dr. pr. Gabriel Nastasă, Coordonator – Gabriela Enășescu. Lucrări ale compozitorilor: Sabin Păutza, Ioan D. Chirescu, Gheorghe Mandicevschi, Wolfgang Amadeus Mozart, Gavriil Musicescu, Anton Bruckner, Thomas Luis de Victoria, Ola Gjeilo, Paul Constantinescu, Nicolae Lungu.

Loc de desfășurare: Catedrala Romano-Catolică „Sfânta Fecioară Maria, Regină” Iași, B-dul Ştefan cel Mare nr. 26. Alegerea Catedralei Catolice ca și gazdă a evenimentului nu a fost întâmplătoare, aceasta fiind recunoscută pentru acustica excepțională, un real avantaj în desfășurarea recitalurilor, găzduind de-a lungul istoriei sale numeroase evenimente memorabile.

Apel către implicare socială în comunitate: în centrele ”Don Bosco” îşi petrec după amiezele peste 60 de copii proveniţi din familii nevoiașe, copii cu vârste între 6 şi 12 ani. Aceştia merg la şcoală dimineaţa, apoi vin la centru unde li se oferă un prânz cald şi sunt ajutaţi să își facă temele. Cu ajutorul cadrelor calificate și al voluntarilor, micuții sunt implicați în numeroase activiţăti educaționale și recreative, de la ateliere de creatie, jocuri tematice și serbări festive până la petreceri onomastice dedicate fiecăruia dintre ei. Astfel, copiii sunt ajutați să țină pasul cu școala și să obțină rezultate mai bune, dobândesc o mai mare încredere în forțele proprii și învață să comunice deschis mai ales în ceea ce privește problemele cu care se confruntă.

Visul cel mare al acestor copii minunați este acela de a merge într-o tabără de vară, să vadă și alte orizonturi, să învețe și să se bucure de experiențe noi. Lucruri care pentru restul copiilor sunt obișnuite, pentru ei înseamnă îndeplinirea unei mari dorințe. Toate fondurile strânse (donaţia minimă fiind de 10 lei) vor fi redirecționate către a organiza o tabără la munte pentru cei 60 de copii beneficiari ai programului – o săptămână plină de aventuri, jocuri și distracție și să le umplem sufletele de bucurie și entuziasm.

Provocarea primei ediții: cu prilejul evenimentului „Împreună dăruim zâmbete copiilor!” organizatorii isi propun să creeze un precedent în comunitatea ieșeană, să conștientizam că prin empatie și implicare activă în actele de caritate putem contribui la dezvoltarea orașului nostru, accesul la educatie reprezentând cheia normalității în orice societate modernă.

Parteneri media: Tele M, Evenimentul Zilei, Ziarul de Iași, Apollonia TV, Radio Iași, Radio Maria, Viva FM

DESPRE

CENTRUL DIECEZAN CARITAS IAŞI este o asociaţie de utilitate publică, fără scop patrimonial, non-profit, de tip umanitar, care din anul 1990 acţionează în domeniul serviciilor sociale comunitare. Echipa Caritas promovează caritatea, furnizează servicii sociale persoanelor defavorizate, răspunzând profesionist prin implicare şi devotament nevoilor cu care se confruntă societatea prin educarea, ajutorarea şi dezvoltarea acesteia.

CENTRUL DE RESURSE PENTRU COPII ȘI TINERI “DON BOSCO” aparține de Centrul Diecezan Caritas Iași și are ca principal obiectiv sprijinirea copiilor proveniţi din familii defavorizate, copii de vârstă școlară mică ce traversează o criză provocată de lipsa unor factori de origine psihologică, afectivă și materială prin oferirea unei forme alternative de educație, prin consiliere psihologică, sprijin și afecțiune necondiționată și prin dăruirea de ajutoare materiale, o masă caldă pe zi, rechizite, hăinuțe.

PROIECTUL DARE prin programul Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” este un proiect de intervenție integrată destinat copiilor din medii defavorizate cu o perioadă de implementare de 2 ani.

CORALA „UNIVERSITAS” face parte din Departamentul Servicii pentru Studenți și Absolvenți (DSSA din UAIC), este o formație muzicală mixtă care acum trei ani a pornit la un drum frumos, dezvoltându-se prin muzică, printr-o viață de student trăită altfel, prin prietenie și multe momente care le îmbogățesc tinerețea.

INTRARE

PENTRU INVITAȚII LA EVENIMENT puteți contacta organizatorii la 0758500479 sau pe pagina de Facebook a evenimentului www.facebook.com/events/189143575203126/.

INFO

Centrul Diecezan Caritas Iași

E-mail: contact@caritas-iasi.ro

Web: www.caritas-iasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: