Vine, o platforma video mobila lansata de Twitter

(Lucian ROTARU)Vine, o platforma video mobila lansata de Twitter gadget my love Autor: Lucian Rotaru

Saptamana trecuta Twitter a lansat Vine, aplicatia cu care utilizatorii pot realiza videoclipuri repetitive de cel mult 6 secunde formate din mai multe parti. Multi s-au entuziasmat si au inceput sa foloseasca serviciul pentru a realiza numeroase materiale creative destul de interesante. Momentan, Vine este disponibil doar pentru dispozitivele Apple, dar compania a anuntat ca lucreaza si la versiuni pentru telefoane cu Android si alte sisteme de operare.

Twitter este o retea sociala mobila foarte populara, avand peste 500 de milioane de utilizatori in intreaga lume. Elementul de succes al platformei il reprezinta caracterul mobil al acesteia si posibilitatea de a posta mesaje de maximum 140 de caractere, denumite „tweet”-uri. In octombrie 2012, Twitter a achizitionat Vine pentru a lucra la versiunea video a “tweet”-ului

Multi considera ca Vine va deveni pentru video cea ce Instagram este pentru fotografie, adica cea mai populara aplicatie cu care poti edita o poza realizata cu telefonul mobil si distribui rezultatul pe retelele sociale. De fapt, vorbim de o aplicatie simpla cu care poti monta un clip de cel mult 6 secunde. Singurul lucru inedit  pe care il aduce aplicatie este faptul ca cele 6 secunde pot fi rupturi de clipuri scurte de 1-5 secunde. Cu alte cuvinte, cu aceasta aplicatie poti edita un mini colaj video direct de pe telefonul mobil , chiar in timp ce filmezi. Principiul de functionare este simplu: atunci cand tii degetul apasat pe ecran, telefonul filmeaza, astfel incat montajul poate fi realizat cu usurinta.

Vezi cateva materiale create cu vine:

Inca de la lansarea Vine, multi jurnalisti si bloggeri au criticat acest serviciu, iar principalul argument adus face referire la lipsa originalitatii. „Exista deja zeci, poate chiar sute de aplicatii similare, care permit inregistrarea unor clipuri scurte si postarea lor in retelele sociale”, scrie un blogger din Romania. Disponibil atat pe iOS, cat si pe Android, Viddy este un astfel de exemplu de platforma de socializare video mobila deja existenta.

Deasemenea, rivalitatea dintre Twitter si Facebook a fost pusa din nou in prim plan odata cu lansarea acestui serviciu. Se observa asemanarile cu Instagram, serviciu detinut de Facebook, in ceea ce priveste formatul patrat in care se filmeaza in Vine, dar si modul social de functionare al acestuia. Poti distribui pe Facebook materialul realizat cu aceasta aplicatie, in schimb nu vei putea accesa lista ta de prieteni pentru a vedea cine foloseste Vine pentru ca Facebook a ales sa blocheze acest lucru.

Indirent de vocile din online si de asemanarile cu GIF-urile, Twitter a reusit sa inoveze modul in care filmam cu telefonul mobil. Chiar daca aplicatia mai da mici erori si inca nu este disponibila decat pe o parte din smartphone-urile de pe piata, ne asteptam ca cei de la Twitter sa o perfectioneze in timp.

Daca instalezi aplicatia, poti vizualiza primele materiale de pe strazile Iasului cautand dupa tag-urile „#iasi” si „#romania”. Ne gasesti si pe www.facebook.com/GadgetMyLove pentru discutii si articole din domeniu.

sursa: www.ziaruldeiasi.ro

VIDEO CNET

www.cnet.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: