Viking pentru o zi

Pentru a marca premiera serialului “Vikingii” pe 21 octombrie la HISTORY®, Cosmin Tudoran a petrecut ziua de ieri ca un viking. Datorită asemănării sale cu personajul principal, Ragnar Lothbrok, si fiind un fan al serialului, Cosmin Tudoran s-a tuns deja de săptămâna trecută asemenea unui viking. În continuare, el a decis să întregească această experientă devenind viking pentru o zi.

În cursul diminetii de ieri, Cosmin s-a îmbrăcat cu haine vikinge si si-a început ziua cu un mic dejun copis, bazat în principal pe peste. Apoi, si-a luat toporul, scutul si sabia si a plecat la întâlnirile programate pentru acea zi, atrăgând atât atentia colegilor si prietenilor, cât si a trecătorilor. Ziua s-a încheiat pentru Cosmin cu un pahar de “ale”, berea vikingilor.

Totul a început când, la mijlocul lunii septembrie, Cosmin Tudoran i-a provocat pe prietenii săi de pe Facebook să dea like unei imagini cu Ragnar, în cazul în care ar vrea ca el să se tundă exact asa. Imediat a adunat un număr mare de like-uri, care l-a convins să adopte o nouă tunsoare în stil viking. Mai mult decât atât, le-a promis atunci prietenilor că va petrece o zi ca un viking, purtând hainele celebre, sabie, scut si un topor pe toată durata zilei, în toate activitătile pe care le va face.

Serialul “Vikingii”, cel care l-a inspirat pe Cosmin, va fi difuzat în premieră în România de HISTORY. Scenariul si productia acestei drame în 9 episoade au fost realizate de Michael Hirst (Elizabeth, The Tudors, The Borgias). O co-productie irlandezo-canadiană, apartinând World 2000 si Take 5 Productions, “Vikingii” a înregistrat un rating urias pentru HISTORY în SUA si a ocupat primul loc în topul noilor seriale ale anului, având peste 6 milioane de telespectatori la difuzarea primului episod. În prezent, a fost încheiat un nou contract pentru realizarea celui de-al doilea sezon.

DESPRE

Filmat anul trecut în Irlanda, “Vikingii” urmăreste aventurile lui Ragnar Lothbrok (Travis Fimmel, The Beast; Baytown Outlaws), un bărbat plin de initiativă, care încearcă permanent să-si depăsească limitele si să descopere noi lumi care asteaptă să fie cucerite. Ragnar este un tânăr fermier, cu o familie frumoasă, nemultumit însă de politica impusă de conducătorul local, Earl Haraldson (Gabriel Byrne, In Treatment; Usual Suspects; Millers Crossing). Acesta trimite în fiecare vară raidurile vikinge doar în est, către tările baltice si tinuturile rusesti, unde populatia este foarte săracă. “Vikingii” prezintă astfel ambitiile lui Ragnar de a descoperi alte civilizatii spre vest, dincolo de mare, si aventurile prin care trece în călătoriile sale.

HISTORY® este numărul 1  pe nisa televiziunilor de documentare din România, printre locuitorii mediului urban, cu vârsta cuprinsă între 18 si 49 de ani, conform datelor furnizate de ARMA (Asociatia Română pentru Măsurarea Audientelor). HISTORY a aderat la ARMA în februarie 2013 si, începând cu această lună, a lansat un feed de transmisie localizat, putând astfel asigura grile de programe personalizate pentru România. HISTORY este disponibil prin Digi, Romtelecom (DTH), UPC, iNES IPTV si Orange TV.

INFO

vikingii.historytv.ro/

www.historytv.ro/home.html

www.facebook.com/HISTORYRomania

www.youtube.com/historyromania

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: