Viitorul Ford Mondeo, prezentat la Detroit

Modelul prezentat la Salonul Auto de la Detroit din SUA se cheama de fapt Fusion, dar acesta a fost dintotdeauna numele sub care a fost comercializat peste Ocean europeanul Mondeo.

Noul Ford_mondeo

La capitolul motorizari, noul Ford Fusion va dispune de o serie de propulsoare turbo cu patru cilindri din gama Ecoboost, unul de 2.0 litri aspirat si o versiune hibrida.

Liniile de design noului Mondeo au fost inspirate de cele ale conceptului Evos, prezentat la Frankfurt in luna septembrie a anului trecut. Se remarca grila frontala de dimensiuni mari dar si blocurile optice cu design agresiv si cu lumini de zi de tip LED.

Noul Mondeo va creste in dimensiuni: reprezentantul Ford in segmentul mediu va fi cel mai lung model din aceasta clasa, depasind modele precum Passat, Insignia, Superb, Mazda6 sau chiar Mercedes E-Klasse. Interiorul este modificat complet. Consola centrala e orientata catre sofer iar materialele folosite reprezinta un pas inainte in comparatie cu generatiile precedente ale modelului.

noul ford_mondeo_interior

Interiorul este modificat complet fata de vechiul model.

Viziunea noastra in privinta noului Fusion a fost clara – sa scoatem in fata tot ceea ce-i mai bun in filosofia One Ford. Am adunat echipele noastre de design din toata lumea in jurul unei foi goale de hirtie pentru a dezvolta o masina de segment mediu cu un design re-volutionar si care ofera un consum care te lasa cu gura cascata. Aceasta masina este rezultatul final“, a declarat Derrick Kuzak, vicepresedinte Ford.

La capitolul motorizari, noul Ford Fusion va dispune de o serie de propulsoare turbo cu patru cilindri din gama Ecoboost, unul de 2.0 litri aspirat si o versiune hibrida. Conform datelor oferite de Ford, versiunea hibrida a lui Fusion va consuma 5.0 litri/100 km in regim urban. Evident, cele mai eficiente dintre unitatile pe benzina pe care Fusion le are sub capota vor fi prezente si in Europa, iar hibridul va reprezenta virful gamei Mondeo.

Sursa: Ghidul auto, Ziarul de Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: ,

Scrie un comentariu: