VIDEO / ”Science: It’s a girl thing!”

Mai mult decit in SUA, femeile din Europa nu par foarte interesate in a urma o cariera in domeniul stiintelor exacte,  ele reprezentind abia o treime din totalul cercetatorilor europeni. In aceste conditii, este de inteles ingrijorarea oficialitatilor din Uniunea Europeana si dorinta lor de a schimba aceasta stare de lucruri.  In consecinta, a fost lansata o campanie care are ca public tinta fetele cu virsta cuprinsa  intre 13 si 17 ani. Mesajul campaniei: Stiinta este cool. Fetele pot face asta, schimbind astfel lumea.

Science-its a girl thing - campanie UE

Pina acum, toate bune. Din nefericire, videoclipul ”Science: It’s A Girl Thing” pare mai mult un videoclip Spice Girls decit unul care promoveaza o cariera in domeniul stiintific.

Primul indiciu: in locul ”i”-ului din ”Science” apare un ruj! Trei silutete feminine, care par desprinse din seria Ingerii lui Charlie, se misca provocator pe o muzica dansanta, puternic ritmata. Un tinar ce poarta ochelari priveste printr-un microscop, in timp ce fetele isi arunca parul pe spate sau isi arata picioarele perfecte, cocotate pe tocuri inalte.

Par a spune, mai degraba: Stiinta? Siguuur! Hai la cumparaturi! Una dintre fete petrece intr-adevar ceva timp scriind niste formule pe un fel de panou transparent in timp ce celelalte doua chicotesc printre imagini cu pahare, fond de ten si farduri de ochi care explodeaza.

http://www.youtube.com/watch?v=g032MPrSjFA

Maire Geoghegan-Quiinnn, Comisarul European pe Cercetare, Inovare si Stiinta apara videoclipul spunind ca acesta ”le arata fetelor ca stiinta nu inseamna numai barbati in virsta,  imbracati cu halate albe”.  Nuuu! Inseamna un barbat tinar, imbracat cu halat alb, care se intreaba ingrijorat ce fac cele trei bombe sexy in laboratorul lui.

Videoclipul a generat un asemenea val de critici incit Uniunea Europeana l-a scos de pe site-ul campaniei, inlocuind-ul cu un interviu luat unei tinere poloneze care isi pregateste doctoratul in  virusologie.

Sursa: openculture.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: