(VIDEO) Patrice Pedrotta şi Benoit Dal au castigat LightUp Festival 2016

palas-light-up

Luna decembrie a debutat la Palas Iaşi cu un eveniment unic în regiune: LightUp Festival, editia I – un concurs de video mapping pe Palatul Culturii, de anvergură internaţională. La eveniment au participat concurenti din 6 tari: Mexic, Belgia, Italia, Croatia, Polonia si Romania. 

Marele premiu, in valoare de 5000 euro a fost castigat de echipa belgiana formata din Patrice Pedrotta&Benoit Dal Don din Belgia.  Acestia sunt pasionaţi de grafica 3D, ambii lucrând pentru companii din domeniul proiecţiilor arhitecturale. Premiul 2, in valoare de 3000 euro, a fost adjudecat de Silviu Apostol iar premiul 3(1000 euro) de Andrei Cozlac.

Miguel Angel Rivera a traversat Oceanul Atlantic şi jumătate din Europa pentru a ajunge din Mexic, la Iaşi. A câştigat competiţii de video mapping în Europa şi este implicat în diverse acţiuni artistice, în ţara sa. Patrice Pedrotta şi Benoit Dal vin din Belgia şi sunt pasionaţi de grafica 3D, ambii lucrând pentru companii din domeniul proiecţiilor arhitecturale. Alessio Cassaro, din Italia, are o experienţă de peste 10 ani în industria animaţiei grafice şi a contribuit la îmbunătăţirea softului Blender 3D. Tomas Gawroski vine din Cracovia, Polonia, şi, asemenea celorlalţi participanţi, este specialist în video mapping, creând proiecte complexe, prin propria firmă în domeniu.

România a fost reprezentată în competiţia LightUp Festival prin doi ieşeni: Silviu Apostol şi Andrei Cozlac. Silviu Apostol este artist licenţiat în arte vizuale, cu un istoric care include artele plastice de tip street art şi pictură murală, precum şi artele digitale de tip instalativ: video-mapping şi vj-ing. Andrei Cozlac este asistent universitar la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași. A colaborat la numeroase proiecte independente de visuals, video-mapping, proiecții live şi a semnat video design-ul unor piese de teatru ale unor regizori precum Radu Afrim, Silviu Purcărete, Alexandru Dabija şi Eugen Jebeleanu.

INFO

Palas Mall

Str. Palas 7A, Iasi

Web: www.palasmall.ro

FB: facebook.com/palasiasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: