Victoria Beckham

Victoria Beckham este sarbatorita noastra de astazi. Victoria Caroline Adams s-a nascut pe 17 aprilie 1974 in Hertfordshire, Anglia.

Victoria Beckham (centru) impreuna cu celelalte patru ”fete picante”

La 12 ani s-a inscris la o scoala de modeling si in paralel a luat cursuri de dans pentru a intra intr-o trupa profesionista. A facut cateva sedinte de fotografii pentru reviste celebre de life-style, iar la 19 ani a participat la concursul pentru trupa Spice Girls. Managerul Eliott Kennedy a dat un anunt in revista “The Stage” prin care a strans nu mai putin de 500 de concurente dornice sa incerce o viata de star. Dupa ce au fost alese cele 5 fete care sa formeze trupa, a fost ales si numele: “Touch” schimbat un an mai tarziu in Spice Girls. Deoarece nu puteau sa concerteze sau sa inregistreze fara un contract, Spice Girls au luat cateva piese demo inregistrate pe un CD si au mers la toate casele de discuri si agentiile de manageriat artistic din Marea Britanie.

Producatorul Simon Fuller si respectiv  managerul general de la Virgin Records au cazut de acord ca fetele aveau talent si au decis sa le promoveze profesionist. In paralel au inceput si inregistrarile la single-ul de debut si la coregrafia de scena. In 1996 a aparut “Wannabe” un succes de top care le-a facut practic pe Spice Girls superstar-uri peste noapte, insa abia peste cateva luni s-a putut vorbi de un chart-breaker, piesa ajungand in nu mai putin de 31 de tari pe prima pozitie a clasamentului. In noiembrie a venit randul primului album sa fie lansat, iar single-urile “Say You’ll Be There” si “2 Become 1” au fost foarte apreciate, vanzandu-se in sute de mii de exemplare. Presa britanica le-a dat imediat fetelor porecle care au devenit mai apoi marci inregistrate pentru componentele grupului. Astfel Victoria a devenit “Posh Spice”.

Incurajate de succes si de atentia din partea mass-media, Spice Girls au lansat in noiembrie 1997 al doilea album “Spiceworld” de pe care au extras “Spice Up Your Life”, “Too Much”, “Stop” si “Viva Forever” toate succese de top 5 in Marea Britanie si Statele Unite. Banii au continuat sa vina de peste tot, concertele au adus zeci de mii de oameni pe stadioane insa in ciuda acestui fapt, Geri Halliwell paraseste grupul si isi lanseaza primul material solo. Incercarea de a continua fara ea in 2000 a dat gres, desi presa a apreciat faptul ca sound-ul Spice Girls a devenit mai matur si mai inclinat spre R & B. Doar single-ul “Holler/Let Love Lead The Way” a reusit sa ajunga in Top 10 in Marea Britanie si Statele Unite. Sloganul folosit de managementul fetelor a fost folosit insa si pentru lansarea fiecarei componente in cariera solo, iar Girl Power a fost imprumutat pe bani multi diverselor marci de deodorante, haine sau incaltaminte pentru adolescentii care si-au dat seama ca era ultima sansa de a mai exploata imaginea trupei.

Victoria Adams a devenit Victoria Beckham in 1999 si de atunci cuplul a fost permanent in lumina relectoarelor, desi, spun apropiatii, lucrul acesta le-a adus multa faima, dar si foarte multe necazuri. Din punct de vedere muzical Victoria Bechkam a scos pe piata un singur album self-titled in 2000, de atunci fiind mai ocupata cu cresterea copiilor si cu filmarea diverselor spoturi publicitare, in special pentru piata japoneza.

O ascultam astazi la Power Play pe Victoria Bechkam cu “Out of Your Mind”!

Vlad Trifan, realizatorul rubricii Power Play de la Nord Est FM, 100,4. Power Play – on air la Nord Est FM, de luni pana duminica: 07.24, 09.24, 11.24, 13.24, 15.24, 19.24, 21.24.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: