VEZI CUM A FOST: Ecoagris, 23-25 martie 2012 (FOTO)

Mestesugari si stina in miniatura amenajata, pastrav afumat si produse de post la Editia jubiliara a XX-a a Tirgului ECOAGRIS, 23-25 martie

Ecoagris 23-25 martie 2012

Vineri, 23 martie a.c., a debutat in Parcul Bisericii Toma Cozma din Iasi, Editia jubiliara a XX-a a Tirgului national de Agricultura, Apicultura, Produse ecologice si traditionale. Deschiderea oficiala a fost precedata de un solemn moment de rugaciune oficiat de PC Parinte Mihai Margineanu si PC Parinte Iustinian Ionut Raduc.

Ecoagris 23-25 martie 4

Tirgul Ecoagris – a subliniat Parintele Mihai Margineanu in cuvintul de deschidere – isi propune prin traditie cultivarea alimentatiei sanatoase, precum si ideea unui comert sanatos, a unei manifestari umane, firesti, sanatoase. Aceasta a douazecea editie este o editie jubiliara, care pune in evidenta si faptul ca toate ostenelile si eforturile pe care le-am facut pentru a atrage atentia asupra importantei pe care o are alimentatia sanatoasa nu au fost zadarnice, ci ele s-au bucurat de o buna receptivitate atit din partea producatorilor, cit si din partea cumparatorilor.

Ecoagris 23-25 martie 3

Pentru a marca implinirea celor douazeci de editii, tot in cadrul deschiderii oficiale, s-a desfasurat un interesant Spectacol de muzica usoara sustinut de tineri artisti ieseni, absolventi ai Cursului gratuit de Canto organizat de Asociatia Toma Cozma si coordonati de Daniela Cojocaru.

Ecoagris 23-25 martie

O alta noutate a acestei editii a constituit-o amenajarea unei ministine in aer liber, publicul larg putind astfel sa observe cum sunt pregatite in mod traditional produsele la stina: balmus, cas proaspat si alte produse lactate.

Ecoagris 23-25 martie

De asemenea, au fost prezenti in cadrul tirgului si mestesugari din judetul Neamt care au expus produse de arta populara. Pina duminica, ora 16.00, publicul larg a putut gasi la ECOAGRIS diferite produse de calitate: pastrav afumat, produse din peste, produse de post precum prajituri de casa, fructe, conserve de legume, siropuri, dulceata de usturoi, dulceata de ardei iute, dulceata de macese, dulceata de piper alb, dulceata de zmeura, muraturi, sos ardelenesc picant, tonic produs din zmeura, paine traditionala, bere de ghimbir, palinca, miere de albine, produse apicole, sapun cu miere, propolis, cosmetice cu miere si propolis, turta dulce si ciocolata de casa cu miere, cosmetice si produse de ingrijire personala, tincturi, unguente, branzeturi, preparate traditionale si bio din carne.

Intrucit sezonul agricol a inceput, Tirgul ECOAGRIS adauga inca o nota specifica prin prezentarea de produse, tehnici si inputuri autorizate pentru agricultura ecologica (fertilizatori si amelioratori ecologici, fertilizatori avind caracter fitosanitar), tratamente ecologice pentru protectia mediului (pentru igienizarea foselor septice, pentru tratarea gunoiului organic, pentru tratarea ecologica a terenurilor infestate cu produse petroliere sau radioactive etc.), tratamente ecologice pentru zootehnie, tratamente ecologice pentru industria agroalimentara (vinificatie, prepararea produselor lactate sau a produselor din carne) cu adresare directa pentru cei care implementeaza proiecte in agricultura, protectia mediului, zootehnie sau industria alimentara.

Tirgul National de Agricultura, Apicultura, Produse ecologice si traditionale, ECOAGRIS va continua si in perioada urmatoare, o data la doua saptamini, cu Editia speciala de Pasti (6-8 aprilie 2012), Editia Speciala de Hramul Mare al Bisericii Toma Cozma (20-22 aprilie 2012), Editia XXIII (4-6 mai 2012) Editia XXIV (18-20 mai 2012).

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: