Vezi cum a cistigat ieseanul Stefan Atirgovitoae marele premiu la ”Ti lascio una canzone”

Stefan Atirgovitoae, un baiat in virsta de 11 ani din Iasi, a cistigat simbata seara marele premiu la „Ti lascio una canzone”, unul dintre cele mai populare concursuri de muzica din Italia, mediatizat de postul de televiziune Rai 1. Stefan a interpretat in finala piesa „Profeta non saro”.

Stefan Atirgovitoaie

Stefan Atirgovitoaie, un iesean talentat

Pustiul de11 ani din Iasi, care a uimit Italia cu vocea lui este elevul Mirelei Fugaru. Profesoara lui Stefan, Mirela Fugaru spune ca premiul obtinut de Stefan Atargovitoaie este prima bucurie pe care o are dupa luni de zile.

Performanta lui Stefan nu a venit din senin ci reprezinta o rasplata a muncii pe care a depus-o pina acum. „Am inregistrari cu el cind statea in patut si se legana si incerca sa reproduca sunete. Era foarte mic si nu se intelegea mare lucru, dar treptat am sesizat ca incerca sa imite muzica pe care o auzea“, povesteste Carmen Atirgovitoae, mama lui Stefan.

Cind Stefan a implinit 5 ani, l-au inscris la Scoala Populara de Arte. Micutul a fost acceptat la o auditie. Dupa ce l-au ascultat cintind o melodie de Goran Bregovic, l-au primit la cursuri incintati.  De la  6 ani, Stefan a inceput sa faca si lectii de canto la Palatul Copiilor din Iasi iar rezultatele acestor eforturi au inceput sa se vada: „In 2008 a mers prima data la concursuri nationale de muzica si a obtinut doua dintre cele mai importante trofee, «Ti amo» si «Cerbul de Aur». De atunci au tot curs medaliile si diplomele. La toate competitiile la care a participat a urcat pe podium“, spune mama baiatului.

Stefan a mai obtinut anul acesta, in aprilie, un alt rezultat extraordinar: primul loc la San Remo Junior, concurs care a reunit participanti din 16 tari. Ca sa cistige marele premiu la „Ti lascio una canzone”, Stefan a locuit timp de doua luni in Italia, impreuna cu mama sa.

Iata ce spune tatal sau, Florin Atirgovitoae: „A luat parte pina acum la zece editii ale acestui concurs, a cistigat doua dintre ele si la una un premiu special. S-a calificat in finala cu doua piese, dar i s-a cerut sa interpreteze doar una si aceasta a fost cistigatoare. Este singura data cind se da trofeul unui copil

Melodia cintata in finala si momentul anuntarii cistigatorului

Emisiunea-concursTi lascio una canzone” are ca scop promovarea muzicii italiene si internationale din ultimii 50 de ani.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

1 comentariu la “Vezi cum a cistigat ieseanul Stefan Atirgovitoae marele premiu la ”Ti lascio una canzone””

  1. popescu guler iosif says:

    felicitari stefan esti un mare cantaret!!!!!!!!!!!!!!!god bless you si pe toata familia atirgovitoaie

Scrie un comentariu: