Veteranul Hewitt a cistigat in fata tinarului Raonic – Australian Open

Meciul de pe Rod Laver Arena, din cea de-a 7-a zi a Open-ului Australian a  inceput cu o dubla greseala dar s-a terminat cu o imensa bucurie pentru  Lleyton Hewitt care, la 30 de ani, l-a invins pe tinarul sau adversar, canadianul Milos Raonic , (4-6, 6-3, 7-6, 6-3).

Hewitt

Hewitt strigindu-si victoria, la finalul meciului cistigat in fata lui Raonic. FOTO: australianopen.com

Nevoia de rezultate bune a  fanilor australieni din partea propriilor jucatori a fost  satisfacuta pina acum de parcursul excelent al lui Bernard Tomic – tinara speranta a tenisului australian. Dar cea de-a 7-zi a turneului a fost in intregime  a veteranului Hewitt, care le-a oferit fanilor, la capatul unui meci foarte frumos,  o victorie usor neasteptata – dar meritata , dupa ceva mai mult de trei ore de joc.

Dupa meci, la conferinta de presa,  Hewitt a declarat ca victoria din acest meci a fost speciala pentru el: ”Acum doua luni as fi facut orice ca sa ma simt ca acum. Pina la urma, a fost doar un meci, insa unul al naibii de mare” a spus el referindu-se si la marimea Rod Laver Arena, terenul pe care a jucat.

A recunoscut ca sperantele sale legate de participarea la Open-ul din acest an nu erau foarte mari. “Am sperat sa rezist fizic pina la finalul primului meci din turneu. Nu m-am gindit niciodata ce urmeaza dupa”, a spus el.

Intrat cu sansa a doua  in acest meci, Hewitt a inceput cu o dubla greseala si a trebuit sa munceasca serios pentru a-si cistiga serviciul. Raonic, dimpotriva a inceput cu un as, mingea lovita de el atingind viteza de 236 KM/ora.  La finalul meciului,  Hewitt a spus ca a fost foarte dificil sa faca fata serviciului canadianului: “E ca Brett Lee… Esti pur si simplu bombardat pe teren. Cind vezi ca nu poti face nimic, treci peste si te gindesti la urmatoarea minge

Pentru australian este a saptea oara cind reuseste sa ajunga in turul patru la Australian Open. Ca si compatriotul sau  Bernard Tomic care urmeaza sa-l intilneasca pe Roger Federer, Hewitt are o sarcina grea in urmatorul meci pentru ca va juca impotriva  numarului 1 mondial, Novak Djokovic.

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Lansare de carte la Muzeul Unirii: “Ochiul cuvântului. Minipoeme în stil haiku”, de Georgeta Tudora

Ateliere de gatit creativ cu Masterchef Elena Padurariu

„Bancherul diavolului. Cum am distrus secretul bancar elvețian” se lanseaza la Iasi

Charity Quiz Night @Times

Scrie un comentariu: