Veteranul Hewitt a cistigat in fata tinarului Raonic – Australian Open

Meciul de pe Rod Laver Arena, din cea de-a 7-a zi a Open-ului Australian a  inceput cu o dubla greseala dar s-a terminat cu o imensa bucurie pentru  Lleyton Hewitt care, la 30 de ani, l-a invins pe tinarul sau adversar, canadianul Milos Raonic , (4-6, 6-3, 7-6, 6-3).

Hewitt

Hewitt strigindu-si victoria, la finalul meciului cistigat in fata lui Raonic. FOTO: australianopen.com

Nevoia de rezultate bune a  fanilor australieni din partea propriilor jucatori a fost  satisfacuta pina acum de parcursul excelent al lui Bernard Tomic – tinara speranta a tenisului australian. Dar cea de-a 7-zi a turneului a fost in intregime  a veteranului Hewitt, care le-a oferit fanilor, la capatul unui meci foarte frumos,  o victorie usor neasteptata – dar meritata , dupa ceva mai mult de trei ore de joc.

Dupa meci, la conferinta de presa,  Hewitt a declarat ca victoria din acest meci a fost speciala pentru el: ”Acum doua luni as fi facut orice ca sa ma simt ca acum. Pina la urma, a fost doar un meci, insa unul al naibii de mare” a spus el referindu-se si la marimea Rod Laver Arena, terenul pe care a jucat.

A recunoscut ca sperantele sale legate de participarea la Open-ul din acest an nu erau foarte mari. “Am sperat sa rezist fizic pina la finalul primului meci din turneu. Nu m-am gindit niciodata ce urmeaza dupa”, a spus el.

Intrat cu sansa a doua  in acest meci, Hewitt a inceput cu o dubla greseala si a trebuit sa munceasca serios pentru a-si cistiga serviciul. Raonic, dimpotriva a inceput cu un as, mingea lovita de el atingind viteza de 236 KM/ora.  La finalul meciului,  Hewitt a spus ca a fost foarte dificil sa faca fata serviciului canadianului: “E ca Brett Lee… Esti pur si simplu bombardat pe teren. Cind vezi ca nu poti face nimic, treci peste si te gindesti la urmatoarea minge

Pentru australian este a saptea oara cind reuseste sa ajunga in turul patru la Australian Open. Ca si compatriotul sau  Bernard Tomic care urmeaza sa-l intilneasca pe Roger Federer, Hewitt are o sarcina grea in urmatorul meci pentru ca va juca impotriva  numarului 1 mondial, Novak Djokovic.

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: