Vernisajul expozitiei “Paradisul pierdut. Universul copilariei la sat in Romania mileniului III”

Miercuri, 24 august, ora 21.00 – Club Brain (str. Gandu nr. 6)

Expozitia “Paradisul pierdut. Universul copilariei la sat in Romania mileniului III”, semnata de Sorin Onisor, va fi gazduita timp de 2 saptamani de Club Brain.

Expozitia reuneste fotografii care developeaza povesti ale copilariei magice de la sat, realizate de artistul timisorean Sorin Onisor. Prichindeii satelor din spatiul mioritic copilaresc in imagini cu o naturalete si o liniste straine lumii de la oras. Fotografiile surprind real viata satului romanesc, transmit emotii, dar si calitatile micilor personaje, cum ar fi prietenia si comuniunea.

“Satul romanesc isi traieste ultimele momente pentru posteritate si pentru copiii si nepotii nostri care, peste 10 – 15 ani, nu vor mai putea vedea aceste frumuseti decit in imagini, printre care si fotografiile mele”, considera Sorin Onisor.

Sorin Onisor este fotograf liber-profesionist si doctorand al Universitatii de Vest din Timisoara pe tema “Fierarii din Banat si Transilvania”. A semnat zeci de expozitii personale si colective si a colaborat la ilustrarea a numeroase articole, reportaje, carti s albume de fotografie etnografica. Este, de asemenea, colaborator al Televiziunii Romane in proiectul “Oamenii Deltei”, membru in mai multe jurii de profil si organizator de work-shop-uri fotografice pe tema satului romanesc. Artistul a fost multiplu laureat la saloanele, festivalurile si concursurile nationale de fotografie. (Loredana Oprea, Ziarul de Iasi)

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Miss Universe Romania, pe ultima sută de metri în cursa pentru titlu

Concursul-Festival International ”Grand Competition” Editia a ”II”-a

Cerneală și celuloid: „Victor Frankenstein”

Specialitati japoneze sau preparate rusesti?

Scrie un comentariu: