Expozitia de pictura semnata de Adrian Crismaru

Expozitia poate fi vizitata la Galeria de Arta Cupola, pana in data de 20 februarie 2011

Expozitia semnata de Adrian Crismaru face parte din proiectul ”Arta si jocul”, episodul al III-lea: ”De-a rasu’-plansu’”

Motto: Ce face un artist in criza? Amaneteaza sectiunea de aur!

Alaturarea si comparatia celor doi termeni – arta si jocul- starnesc de cele mai multe ori fenomene contradictorii, insa luand in calcul o analiza simpla, se poate observa ca ambele actiuni scapa de sub constrangerea realului si a vietii cotidiene. Umorul poate fi si un “scut de autoaparare”, contra posibilitatii de suferinta, incadrandu-se in seria acelor metode infaptuite  de viata afectiva a omului spre a se sustrage constrangerii suferintei. In ceea ce consta atitudinea umoristica prin care refuzam suferinta, se poate spune ca  accentuam invincibilitatea eului in fata lumii reale.

In contextul expozitiei, criza, de fapt crizele, sunt acele cumpene pe care trebuie sa le treca un artist pentru a-si indeplini arta, pe deplin de acord cu Andre Lhote care afirma ca “nu sa nascut copil teribil in pictura”, cum il putem avea exemplu in muzica pe Mozart. Exemplele ar putea fi multe cu pro si contra sustinatori.

De precizat ca in acest proiect am sa urmaresc in lucrari, prin umor sa readuc unele subiecte artistice/politice/sociale/religioase in prim-plan si pentru a le situa in cadrul originar specific. Refuz bascalia, deoarece este o chestiune de timp si trend, ceea ce e menita a se consuma repede.

Picturi ce vor fi expuse: “Inca un zugrav”, “Spatiu de inchiriat”, “Don Quijote”, “La amanet”, “Eroina”, “Papagalul RO-coco”, “Valoarea mea, valoarea mea…”, “Cotofana treaca – mearga…”, “Made in Spain”, “Made in Italy”, “Strigatul canin”, “Durer vs Kac”, “Acasa”, “Dumnezeu sa-l ierte!”, “Autoportret”, “Ascendent-descendent”dupa Dali, “In caz de nevoie, sparge-ti geamul!”.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: