Expozitia de fotografie “Romani Frumosi”

Personalitati contemporane in expozitia de fotografie „Romani Frumosi“
Expozitia cu portretele realizate de Matei Buta unor personalitati contemporane va putea fi vizitata in perioada 13 mai – 13 iunie la Carturesti Iasi. Expozitia face parte din seria de evenimente expozitionale „Romani Frumosi“, un demers de promovare a unor romani cu realizari marete.

Portretele a 7 romani – repere culturale si spirituale ale prezentului, vor fi prezentati in expozitia de fotografie gazduita de libraria Carturesti Iasi (Iulius Mall). Cu un titlu simplu si direct, proiectul „Romani Frumosi” este initiativa fotograful Matei Buta care si-a dorit realizarea unei galerii de valori prin surprinderea unor personalitati in portrete identitare.

Vizitatorii expozitiei de la Iasi vor putea aprecia, de exemplu, portretul actritei iesence cu numeroase premii nationale si internationale care a jucat intr-un film de Francis Ford Coppola; al celui mai celebru coregraf roman; al creatorului Cercului artistilor disparuti; al eroinei nationale considerate adevarat stalp al rezistentei anticomuniste de la Nucsoara; al multor romani frumosi despre care ar trebui sa invatam in scoala, sa-i vedem in presa si sa-i cunoastem mai indeaproape.

„Fotografia este un instrument de prezentare si reprezentare umana. Aceasta este premisa de la care am plecat in realizarea proiectului. Miza este aceea de prezentare a unor personalitati contemporane in portrete identitare care sa-i surprinda in mediul lor de excelenta, cadrul captand elemente definitorii din biografia fiecaruia in speranta ca, vizualizand aceste fotografii, ne va fi mai usor sa ni (re)amintim.“, sustine fotograful Matei Buta.

Realizat in parteneriat cu Asociatia Romana pentru Cultura, Educatie si Normalitate (ARCEN), proiectul „Romani Frumosi“ strange laolalta 28 de portrete prezentate sub forma unei galerii online gazduita pe platforma www.romani-frumosi.ro si a unei serii de expozitii, scopul final fiind reunirea fotografiilor acompaniate de biografii scurte intr-un album ce va avea lansarea la finele lui 2012.

Dupa o campanie de provocare la cunoastere si recunoasterea prin ghicitori raspandite de organitori pe website-ul proiectului, www.romani-frumosi.ro si pe pagina de facebook, vizitatorii expozitiilor ii vor putea privi, capta si memora pe cei 28 de Romani Frumosi din galeria de portrete si valori.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: