Vernisaj și expoziție la Ateneul Tătărași

atenenul-tatarasi-expozitie-ionela-mihuleac-lansare-de-carte-george-piriu-riduri-pe-ochi-afis-iasi-2013Ateneul Tătăraşi invită publicul miercuri, 23 octombrie 2013, de la ora 18.00, la dublul eveniment:

  • vernisajul expoziţiei artistei Ionela MIHULEAC (expoziţie deschisă în perioada 16 octombrie – 15 noiembrie 2013)
  • lansarea cărţii Riduri pe ochi autor George PÎRÎU.

Cu George Pîrîu m-am întâlnit într-un timp în care căuta pe cineva să-i ilustreze a treia carte cu poezii pe care dorea să o publice. Poeziile sale din primele două volume, Oul împuşcat (1996) şi Tălpile timpului (1999) şi-au găsit imediat rezonanţa în sufletul meu, iar manuscrisul volumului pe care îl avea în lucru m-a provocat pur şi simplu la o călătorie în ţinutul minune al comunicării poetice.

Eu nu fac ilustraţii de carte, aşa că i-am arătat lucrările mele vechi şi noi. Din toate am ales împreună pentru carte picturile. Apoi s-a născut ideea expoziţiei cu ocazia lansării cărţii sale. Pentru mine, cartea sa a devenit acum tărâmul minunat în care picturile mele şi-au găsit locul de privit.

Expoziţia de la Ateneu Tătăraşi cuprinde un număr de paisprezece lucrări de pictură din perioada 1996-2003 şi şapte foarte recente. Pentru evenimentul lansării am pregătit şi o instalaţie cu lemn şi ceramică.

Despre George Pîriu şi poeziile sale vorbeşte minunat de frumos doamna Simona Modreanu în prefaţa cărţii despre care vorbim, Riduri pe ochi: “George e precum un cal sălbatic, vag domesticit, capabil de izbucniri pătimaşe, dar şi de o grea duioşie, de strigăt solitar şi de tăceri răscolitoare, un armăsar mândru, care nu-şi descalţă potcoavele nici în somn. Poezia lui are parfumul ţinuturilor nesfârşite, al coamelor neîmblînzite, al tropotului generos în cadenţa unei inimi veşnic dăruitoare, incandescenţa apusurilor de soare pogorând în ceaunul de mămăligă al bunicilor, sau în veşmintele rotitoare al unui dans nebun de şatră.”

Picturile mele sunt poate tărâmuri nesfârşite de linişte şi visare, lumi de descoperit fiecare în interiorul său, sinteze ale unor stări de spirit plecând de cele mai multe ori de la contactul cu un pretext material: un deal, o inimă, un anotimp.

Ionela Mihuleac

INFO

www.ateneultatarasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: