Vernisaj InZIDerabilii – proiect de regenerare urbană a cartierului Dallas

Vă invităm la vernisajul expoziţiei de picturi murale, pe 26 octombrie, în intervalul orar 15:00 – 16:00; din cadrul proiectului InZIDerabilii – cartierul Apărătorii Patriei/Dallas, splai Bahlui, Iași 700259 (coordonatele: 47.162586, 27.555849)

“Expoziţia” prezintă cel mai recent proiect al artistului stradal HarceaPacea: o serie de picture murale care abordează la nivel vizual problematica excluziunii sociale la care sunt expuși locuitorii cartierului Apărătorii Patriei (cunoscut popular ca Dallas).

Zidul din cartierul Apărătorii Patriei are o dublă valență: pe de o parte este un dig anti inundații, pe de altă parte este o barieră fizică și vizuală între cartier și restul orașului, clădit pe o linie subțire dintre sistematizare verticală și segregare socială. La pictarea zidului au contribuit și alți artisti: Robert RO, Kaps Crew, Mihaela Neli Paval Visual Art, Monica Ivan – Digital & Traditional Art, Bea Hopes, Goes, Snek, Rov și Kore.

În cadrul vernisajului, vă invităm să păşiţi de pe piedestalul privilegiului, către partea mai puțin favorizată a Iașului, având posibilitatea de a o cunoaște într-un cadru non-formal, prietenos și inovativ.

Finanțator: Administrația Fondului Cultural Național

INFO

Facebook Event

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: