Vernisaj, concert de muzica clasica si teatru in cea de-a treia zi de congres ASPLF

afis congres

ASPLF (Association des Sociétés de Philosophie de Langue Française/ Asociația Societăților de Filosofie de Limbă Franceză) organizează, împreună cu Asociația Română de Filosofie de Limbă Franceză și cu Universitatea ”Al.I. Cuza” Iași, cel de-a XXXVI-lea Congres. Tema ediției de anul acesta a Congresului ASPLF, ce va avea loc între 23 și 27 august, este FRUMOSUL (LE BEAU).

Joi, 25 august, vă invităm să participați la programul manifestărilor, după cum urmează:

  • Între 9:00 și 11:00, Daniel Schulthess (Universitatea din  Neuchâtel, Elveția) vă invită la o masă rotundă în plen, în Aula ”Mihai Eminescu” a Universității ”AL.I. Cuza”, unde discuțiile vor avea ca punct de plecare o întrebare extrem de actuală: ”Cum să revigorăm o societate filosofică în 2016?”.
  • Între 11:30-12:30, Marie Fayad (Liban) va susține o conferința în Aula ”Gheorghe Asachi” a Universității ”Al.I. Cuza”, având ca temă: ”Romanticii germani sau arta și erotismul ca poezie a vieții”.

În ceea ce privește programul complex al congresului, pe toată durata zilei, cu pauze de cafea, vor avea loc comunicări desfășurate pe secțiuni, în sălile UAIC (II-5, II-7, II8, III-11, III-12, Sala Ferdinand). Pentru detalii, vă rugăm să consultați programul general aici: asplf.org/congr2016

Vor susține comunicări filosofi de la universități din China, Japonia, Franța, România, Slovacia. Pentru programul complet, vă rugăm să trimiteți un e-mail pe adresa: hermeneiajournal@yahoo.com

Comunicările se vor susține în limba franceză.

  • La 20:00, la Galeriile Fundațiilor Regale, BCU, va avea loc vernisajul expoziției Ancăi Seel-Constantin, EXODUS. Regard sur Benjamin Fondane.  Anca Seel-Constantin este unul dintre cele mai rezonante nume ale picturii elveţiene actuale. Artist de notorietatea internațională, a expus foarte mult, în cadrul unor expoziții personale sau de grup, în numeroase țări ale lumii, printre  Germania, Franţa, Belgia, Olanda, Anglia, Spania, Italia, SUA, Japonia, iar acum, cu prilejul organizării ASPLF 2016 la Iași, din nou, în România. Roşul, negrul şi auriul sunt culorile nelipsite din tablourile pictoriței care crede ca ”stilul e omul însuși”, și nu trebuie să ne înscriem unui stil/gen artistic comun mai multor artiști. Albastrul, portocaliul sunt, de asemenea, de regăzit în picturile ei. Pentru a reveni, mereu și mereu, la primele trei esențiale, deoarece “sunt culori cu care un artist poate să picteze toată viaţa”. La Iași, va ave aloc vernisaul expoziției EXODUS. Regard sur Benjamin Fondane. Așteptăm cu nerăbdare surpriza pregătită de organizatorii ASPLF, dat fiind că tema este generoasă și cu vaste deschideri (tema Holocaustului, destinul scriitorului B. Fondane, care-a murit în lagăr la Auschwitz), iar cartea e a doua pasiune a Ancăi Seel-Constantin, alături de pictură.
  • La 20:45, în Aula Bibliotecii Centrale ”Mihai Eminescu”Iași, vă invităm la un concert de muzică clasică (Mozart, Milstein, Enescu, Doppler, Mussorgky, Böhm, Bazzini, Monti, intitulat ”Sufletul sunetului”. Vor interpreta: Ana Mădălina Ivancia (vioară), Alexandra Dornianu (soprană), Codrin Nicoară (pian), Călin Fărcășel (flaut), Laura Irina Siceveanu (flaut), Andrei Enoiu (pian), Mălina Ciobanu (vioară), Vasilica Stoiciu-Frunză (pian).
  • La 20:30, în Underground The Pub, va avea loc spectacolul de teatru APOTEOZĂ, oferit de școala de teatru ProfessArt, un proiect complex (o ”îmbinare de teatru experimental, muzică live, proiecţii video şi performance art”), implicând artiști din Italia și România. Textul este o adaptare după Eugen Ionesco și F.T. Marinetti, îmbinând trei limbi (româna, italiana și franceza). Conceptul performance-ului îi aparține lui Marco Giommoni.

INFO

ASPLF

asplf.org

PE ACEEASI TEMA:

”Amintiri din copilărie” | Teatrul Luceafarul

„Năpasta (…și era pădurea singură…)” | Uzina cu Teatru

”Gaitele” la Teatrul National Iasi

Divortul anului | Ateneul National Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: