”Verde la educatie pentru circulatie”, o campanie LIDL de educatie rutiera

Lidl organizează, cu sprijinul Politiei Rutiere Române, cea mai amplă campanie de educatie rutieră din România – „Verde la educatie pentru circulatie”. Astfel, pe 29 septembrie, de la ora 10:00, în toate magazinele Lidl din tară, simultan, va avea loc o lectie interactivă de circulatie rutieră si jocuri educative pentru copii. Părintii sunt asteptati împreună cu cei mici în parcarea oricărui magazin Lidl, pentru a asista la acest curs antrenant, în cadrul căruia copiii vor învăta cum să circule si să traverseze corect. Cursul va fi disponibil si pe internet, printr-o transmisie live pe canalul de YouTube Lidl România.

Analiza evolutiei dinamicii accidentelor grave de circulatie a relevat faptul că, la nivel national, în primele opt luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut s-au înregistrat 204 accidente de circulatie în care au fost implicati cu vinovătie copii cu vârste între 5 si 10 ani, în urma cărora a rezultat decesul a 20 de copii si rănirea gravă a altor 189. Pentru a trage un semnal de alarmă asupra acestei probleme si a preveni astfel de situatii neplăcute, Lidl a început colaborarea cu Politia Rutieră Română si a initiat campania „Verde la educatie pentru circulatie”.

În 163 de locatii din tară si în fiecare judet, reprezentantii Politiei Rutiere Române vor fi alături de cei mici pentru a-i învăta pe acestia cum pot să devină pietoni responsabili. Cursul are o parte teoretică, în cadrul căreia copiii vor învăta toate detaliile legate de semnele de circulatie si cele mai importante reguli de care trebuie să tină cont atunci când doresc să traverseze. Ulterior, cei mici vor fi introdusi într-un orăsel miniatural, pentru a pune în aplicare toate cunostintele acumulate. Toti copiii prezenti vor fi premiati de către Lidl si reprezentantii Politiei Rutiere Române.

Ne-am propus să organizăm o campanie de responsabilizare a copiilor, dar si a părintilor deopotrivă, pentru a trage un semnal de alarmă asupra riscului la care sunt expusi cei mici atunci când circulă singuri pe stradă, fără a cunoaste regulile de circulatie. Toti cei care doresc să participe la acest curs interactiv, sustinut de către reprezentantii Politiei Rutiere Române sunt asteptati în parcarea oricărui magazin Lidl din tară, pe 29 septembrie, de la ora 10:00. Pentru cei care nu au posibilitatea să se deplaseze până acolo, am pregătit o sesiune de transmisie live a cursului, care va putea fi vizualizată pe canalul de YouTube Lidl România.”, declară Georgiana Tugearu, PR Manager Lidl România.

Apreciem initiativa Lidl România, pe care o sprijinim. Pentru Politia Română, prevenirea accidentelor rutiere este o prioritate. Considerăm că este necesar ca orice copil să învete si să respecte regulile de circulatie, pentru a preîntâmpina situatii nefericite. Sperăm ca acest proiect să-i ajute atât pe copii, cât si pe părinti să constientizeze importanta semnelor de circulatie.”, declară Dinită Lucian, Comisar sef de Politie, Director Directia Rutieră.

INFO

www.lidl.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: