VENI, VEDI, PRINT! – Ediția I-a, Sulina

Un atelier practic cu Cosmin Bumbuţ şi Voicu Bojan. În parteneriat cu Epson România. 7-13 octombrie 2012, 12 locuri.

cosmin bumbut

Cosmin Bumbuț - Foto: Raul Cañibano. Viñales, Cuba, 2010

Atelierul nostru se va concentra doar pe lucrurile cu adevărat importante în fotografie, cele în care credem cu convingere: subiect, lumină, compoziţie, poveste. Vom fotografia împreună, vom edita, vom discuta, vom avea şi câteva scurte seminarii interactive. Iar la final, fiecare se va întoarce acasă cu un portofoliu de imagini A4 print Epson selectate, validate, prelucrate. Undeva între 8-12, în funcţie de productivitatea fiecăruia.

Participanţii sunt încurajaţi să-şi aleagă o temă precisă pe care să lucreze. Acest lucru este însă opţional. Nu vom sta strict în Sulina, ne vom mişca în jur, vom explora împreună întreaga zonă: Pădurea Letea, Sfiştofca etc. Vom căuta împreună subiecte. Atelierul va dura efectiv 6 zile, la mijloc va exista o zi (a şaptea) de pauză, în care fiecare va face ce-i pofteşte inima. Vom încheia acest atelier cu un mic vernisaj şi cu un party de rămas bun. Mai avem nevoie de 2 zile pentru drum, nu uitaţi! Deci puneţi în calendare intervalul 6-14.

PRET

Preţul acestui atelier este 430 de euro. Acest preţ nu include casă (pensiune) masă, transport. Înscrierile se fac prin plata unui avans de 1000 de lei până la data de 15 septembrie. Numărul participanţilor este limitat la 12. Numărul minim de participanţi este de 8 oameni. Sub această cifră atelierul se amână.

INFO

Cei înscrişi vor primi mai multe detalii tehnice prin email după 1 septembrie. Puteţi să vă înscrieţi şi să ţineţi indirect legătura cu organizatorii prin Kitty Bojan (kitty@aquaforte.com sau 0744/524855)

Cosmin Bumbut  – Biografie

(Nascut in Baia Mare, 1968)
A inceput sa urmeze cursurile Facultatii de Jurnalism din Bucuresti in 1991, lucrind in acelasi timp ca fotograf pentru Teatrul Nottara si cotidianul Azi. In 1993, a devenit student la Academia de Teatru si Film, sectia Imagine de film si TV, pe care a absolvit-o in 1997. In perioada 1997-1998 a fost preparator in cadrul aceleiasi facultati. Bumbut lucreaza de 18 ani ca fotograf independent, iar fotoreportajele si pictorialele sale de moda au fost publicate in Elle, Marie Claire, Tabu, Cosmopolitan, FHM, Esquire, Dilema si Viva!. De asemenea, a facut fotografii pentru campaniile publicitare ale Vodafone, Raiffeisen Bank, ING Bank, HVB Bank, Rompetrol, Procter&Gamble, I.D. Sarrieri, Wella, Epson, Coca-Cola Romania, Marriott Hotels, Romtelecom si Mercedes-Benz Romania. In 1999 a infiintat, alaturi de Silviu Ghetie, grupul fotografic 7 Zile (www.7zile.ro) si a participat la mai multe ateliere si tabere foto in cadrul acestui grup. In 2009, a lansat revista de arta si cultura vizuala Punctum (www.punctum.ro). Printre premiile obtinute de Bumbut pina in prezent se numara Cel mai bun fotograf de moda, Pantene Beauty Awards (2002), Cea mai buna fotografie publicitara (Ad’Or Festival, 2001) si Cea mai buna fotografie publicitara (AdPrint Festival 1996). La nivel international, a fost premiat in cadrul International Competition for Print Advertising and Design (2002), B&W Spider Awards (2006) si International Photography Award (2006), distinctie acordata pentru o serie de portrete cu detinuti realizate in Penitenciarul Aiud. De-a lungul timpului, fotografiile sale au putut fi vazute in mai multe expozitii din tara si strainatate – New York, Amsterdam, Fellbach, Luxemburg, Salonic, Madrid, Roma, Varsovia sau Napoli. Este autorul albumului Transit (Humanitas, 2002), desemnat Cartea de Arta a Anului de Asociatia Editorilor Romani, si co-autor al proiectului 7 Zile – 7 Ani in Maramures (Humanitas, 2007). Fotografiile sale au mai fost publicate in Intineraires d’une vie. E. M. Cioran, de Gabriel Liiceanu (Michalon, Paris, 1995), Outdoor lighting: Fashion & Glamour, de Cathy Joseph (Ava Publishing, Elvetia, 2003) si Lenswork nr. 50, Lenswork Publishing SUA (2003).

http://www.facebook.com/events/

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: