VegFest Iași, 4-6 iunie 2021

Anul 2021 a fost declarat în cadrul Adunării Generale a ONU “Anul internațional al fructelor și legumelor.” Un an numai bun, așadar, pentru a organiza a doua ediție VegFest și a crește gradul de conștientizare al rolului important pe care îl joacă fructele și legumele în nutriția și sănătatea umană, securitatea alimentară și protecția mediului. Și, pentru că ne dorim ca mesajul  să ajungă în toată țara, anul acesta VegFest va avea loc în Iași.

În data de 4 iunie bulevardul central din oraș va găzdui o mulțime de standuri cu produse 100% vegetale și activități de promovare a unui stil de viață sustenabil.

Evenimentul va avea loc la sfârșitul unei săptămâni pline de creativitate – Romanian Creative Week, care are loc în Iași în perioada 2- 6 iunie. Să dăm frâu liber imaginației, experimentând o multitudine de arome, gusturi și senzații.

VegFest se adresează tuturor celor interesați de impactul lor asupra acestei lumi și de ce presupune un stil de viață sănătos și responsabil, totodată, față de mediu și animale.

Pe lângă componenta culinară și socială a evenimentului, VegFest are și o puternică componentă ecologică, alimentele vegetale având o amprentă de carbon de 10 până la 50 de ori mai redusă decât cele de origine animală. În plus, un stil de viață în care plantele ocupă un loc central are și potențialul de a ne face pe toți mai sănătoși, protejând în același timp și biodiversitatea.

Surpriza ediției din acest an este amenajarea unei grădini urbane participative (în grădina Muzeului Sadoveanu) de care să beneficieze întreaga comunitate. Așadar, VegFest va lăsa în urma sa o amintire verde și vie comunității.

Vă invităm să trimiteți orice întrebări sau nelămuriri aveți legate de acest subiect sau oricare altul legat de eveniment la adresa contact@asociatiaveganilor.ro.

Ni se alătură de această dată și Cooperativa de energie, care ne va povesti despre cum putem susține  tranziția energetică către o economie mai curată. Festivalul este organizat de către ̦ ̂, și Susținut de:

Evenimentul va avea loc în conformitate cu prevederile legale din țară la acel moment. Ne asumăm riscul amânării acestuia și vă vom ține la curent în perioada care urmează cu toate schimbările care intervin. Suntem încrezători că situația ne va permite în iunie să organizăm evenimente în aer liber, respectând toate regulile în vigoare. Vom urma întocmai indicațiile Guvernului și avem aceeași așteptare și de la toți cei care doresc să participe la eveniment.

INFO

vegfest.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: