„Variaţiuni pe modelul lui Kraepelin”, la Teatrul Național din Iași

Variaţiuni pe modelul lui Kraepelin la Teatrul Național din Iași PREMIERĂ afis iasi

Teatrul National Iasi va invita la spectacolul ”Variaţiuni pe modelul lui Kraepelin”, de Davide Carnevali. Spectacol recompensat cu:  Premiul pentru Arhitectura 2008, Premiul UNITER 2011 Proiect Inedit.

  • Duminica, 8 mai 2016, ora 19.00,  sala Teatru la Cub, Teatrul National Iasi

Regia: Alexandru Dabija, scenografia: Dragoş Buhagiar, video design: Andrei Cozlac, asistent regie: Delu Lucaci, asistent scenografie: Ioana Smara Popescu. Distribuţia: Călin Chirilă, Doru Aftanasiu, Ionuţ Cornilă, Radu Homiceanu

Mi se pare firesc să încep ceva despre Alzheimer cu mi-aduc aminte … Eu mi-aduc aminte. Tu, nu. Mi-aduc aminte de un text care m-a fascinat acum mulţi ani. O piesă de teatru de David Mamet: Duck Variations. Doi bătrâni stau pe bancă, în parc, se uită la raţele de pe lac şi vorbesc. Am vrut să fac spectacol cu textul ăsta şi nu am putut … Actorii de o anumită vârstă cu care aş fi dorit să lucrez nu mai rezistau la cantitatea uriaşă de text şi la prea multele nuanţe care trebuiau respectate … Actorii care ar fi putut, tehnic, să joace, erau prea tineri. Nu am reuşit să fac spectacolul. Am dat, de curând, peste textul lui Carnevali şi am revenit la entuziasmul de atunci. E un text foarte bun şi nu trebuie neapărat jucat de oameni foarte bătrâni.

Bătrâneţea este o temă care mă bântuie de mic. In tinereţe eram fascinat de bătrâneţea extremă ca de un spectacol, nu ştiam de procesele degenerative, de Alzheimer. Acum sunt interesat de ce mi se întâmplă mie, de cum e cu omul când îmbătrâneşte. Am stat în ultimii ani în preajma şi printre tineri. Tinereţea nu este un merit, aşa cum bătrâneţea nu este o boală. E plin de tineri paralizaţi de neputinţă şi e plin de bătrâni proşti ca noaptea. Alexandru Dabija

BILETE

Pret bilet: 32  lei (reduceri pentru elevi, studenti si pensionari). Biletele se pot achiziţiona on-line de pe site-ul www.eventim.ro, secţiunea Locaţii-Iaşi şi direct, din reţeaua magazinelor partenere: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas si Cărturesti. Biletele se pot rezerva şi cumpăra şi de la Agenţia Teatrală situată pe Bd. Ştefan cel Mare nr.8A. Agentia teatrala: Telefon: 0232-255999. Program: 10.00 – 17.00, de luni pina simbata (duminica inchis)

Pentru grupuri organizate, va rugam sa va adresati Departamentului Marketing-Organizare la telefon 0232-255999.

Atentie! Accesul in sala dupa inceperea spectacolului este interzis, iar biletele isi pierd valabilitatea. Pentru a preveni situatiile neplacute, rugam spectatorii sa fie prezenti la sala de spectacole cu cel tirziu 10 minute inainte de ora inceperii.

INFO

TEATRUL NAŢIONAL „VASILE ALECSANDRI” IASI,
Fondat în 1840

Str.Agatha Bârsescu, nr. 18, cod 700074, Iaşi, IAŞI

Tel. 0232 267824

E-mailtniasi@yahoo.com

Web: www.teatrulnationaliasi.ro

FB: www.facebook.com/TNIASI

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

2 comentarii la “„Variaţiuni pe modelul lui Kraepelin”, la Teatrul Național din Iași”

  1. spectator says:

    Spuneti-mi va rog daca se merita sa mergi la acest spectacol!

    1. catalin says:

      O cronica a spectacolului “Variatiuni pe modelul lui Kraepelin” puteti citi aici.

Scrie un comentariu: