Vara asta gamerii români se întrec în Divizia PGL, sezonul al II-lea

diviziaPGL_layout

În această vară, gamerii români vor avea din nou ocazia să joace și să câștige mii de dolari. Din 13 iulie, începe al doilea sezon al Diviziei PGL, dotat cu premii de 12.000 USD. Partenerii principali ai Diviziei PGL sunt Telekom România și Twitch.tv

Cel mai mare campionat de sporturi electronice (esports) dedicat exclusiv pasionaților de jocuri video din România și Republica Moldova, Divizia PGL, invită cele mai bune echipe de League of Legends (LoL) și Counter Strike: Global Offensive (CS:GO) să se înfrunte pentru glorie și premii în bani.

Mai mult, campionii celui de-al doilea sezon al Diviziei PGL vor reprezenta România la Campionatul Mondial de Sporturi Electronice (IeSF) 2016, din Jakarta, Indonezia.

Premii: LOL:  Locul I $4.000 + participarea la IeSF World Championship 2016, Jakarta; Locul II $2.000. CS:GO: Locul I $4.000 + participarea la IeSF World Championship 2016, Jakarta; Locul II $2.00.

Pentru fiecare din cele două jocuri, au fost stabilite două grupe a câte patru echipe, compuse din cele mai performante formații ale sezonului inaugural. Acestora li se vor alătura noii challengeri, sosiți din calificările online. Înscrierile pentru turneul de calificări vor porni vineri, 1 iulie 2016.

Program calificări:

  • Qualifier #1 LOL – 3-4 iulie (Ro128 – Ro4);
  • Qualifier #2 LOL – 6-7 iulie (Ro128 – Ro4);
  • Qualifier #1 CS:G0 – 6-7 iulie (Ro128 – Ro4);
  • Qualifier #2 CS:GO – 9-10 iulie (Ro128 – Ro4).

Toate meciurile, începând cu finalele qualiferelor – 13-14 iulie la LOL și 15-16 iulie la CS:GO, vor putea fi urmărite pe canalele twitch.tv/pgl_lol, respectiv twitch.tv/pgl_csgo. Programul meciurilor și al transmisiunilor pentru Divizia PGL Sezonul 2 poate fi accesat pe forumul pgl.ro, pentru LOL și pentru CS:GO. Pentru a afla detalii, vă invităm să urmăriți platformele oficiale de comunicare ale PGL.

PGL are o experiență de 14 ani în organizarea evenimentelor naționale și internaționale de eSports. Prin intermediul parteneriatelor cu organizații de renume din domeniul sporturilor electronice, PGL a organizat evenimente, turnee și calificări pentru DreamHack, IeSF, WCG, în același timp oferind susținere pentru sporturile electronice prin numeroase cupe și campionate naționale.

Datorită propriului studio modern, PGL transmite și produce conținut în mai multe limbi pentru ligile și evenimentele de sporturi electronice din întreaga lume, printre care DreamHack, The International și IeSF World Championship. În 2015, PGL a organizat, printre altele, două sezoane pentru propria ligă internațională de CS:GO și șase ediții DreamHack (București și Cluj-Napoca).

PGL organizează din 2012 festivalurile DreamHack la nivel național, reușind la cea de-a 6-a ediție să găzduiască la Cluj-Napoca un turneu Major de CS:GO, România alăturându-se astfel Germaniei, Suediei și Poloniei ca țară organizatoare pentru cel mai prestigios turneu de CS:GO din lume.

După succesul repurtat cu turneul Major de CS:GO organizat în cadrul DreamHack Cluj-Napoca 2015, o altă competiție de elită, de această dată pentru Dota 2, a intrat în iunie 2016, în portofoliul PGL: The Manila Major, cu premii totale de 3 milioane de dolari.

INFO

www.pgl.ro

facebook.com/pglesport

twitter.com/pglesports

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: