Valsuri celebre in interpretari coregrafice

sala-opera

Opera Naţională Română Iaşi va invită duminică 21 septembrie 2016, ora 18.30  la „VALSURI CELEBRE IN INTERPRETARI COREGRAFICE”, în interpretarea baletului şi orchestrei, sub bagheta dirijorului Vladimir Lungu.

Coregrafia este semnată de celebra balerină Ileana Iliescu, artista care a dansat pe cele mai mari scene ale lumii şi care le-a împărtăşit europenilor pasiunea să pentru balet.

Ileana Iliescu a studiat la Conservatorul din Bucureşti, debutând cu dublul rol Odette-Odile din „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, la începutul anilor ’60, într-un spectacol regizat de Oleg Danovski, avându-l că partener pe Gelu Barbu; a jucat acest spectacol de peste 400 de ori în ţară şi străinătate. A strălucit pe scenă şi în „Coppélia” de Léo Delibes, „Don Quijote” de Ludwig Minkus, „Bolero” pe muzică lui Joseph Maurice Ravel sau „Iancu Jianu” de Mircea Chiriac. De-a lungul carierei sale artistice, Ileana Iliescu a susţinut nenumărate turnee internaţionale în Germania, Polonia, Ungaria, Rusia, Grecia, Cuba şi Spania. Recunoscută şi apreciată în întreagă lume că o mare artista, Ileana Iliescu a predat la o şcoală de balet din Torino – Italia, că mai apoi să se întoarcă în România pentru a conduce Compania de balet a Operei Naţionale Bucureşti.

În anul 2001 a fost distinsă cu Ordinul Naţional “Serviciul credincios” în grad de Cavaler, pentru îndelungată şi prodigioasă carieră artistică.

Cariera de coregraf a doamnei Ileana Iliescu a început cu spectacolul ,,Seară vieneză” la Opera Naţională Bucureşti, urmând apoi Opera Naţională Română Cluj-Napoca şi actualmente la Opera Naţională Română Iaşi. Spectacolul a fost prezentat 7 ani în Franţa, inclusiv la Teatrul Olympia-Paris.

BILETE

Pret bilet: 10-60 lei, in functie de pozitia in sala. Biletele se pot achiziționa de la Agenția Operei (0332.888.448) cât și online. Agentia de bilete: 0332 888 448. Biletele pot fi cumparate de la Agentia de bilete a Operei . Agentia de bilete a Operei s-a mutat in foaier, intrarea principala, mai exact in locul unde se vand bilete cu o ora inainte de inceperea spectacolului –  de luni pana sambata, intre orele 10:00-17:00 si duminica, intre orele 12:00-17:00.

Locurile cu pret redus 50% pentru elevi, studenti si pensionari se vand doar la balcon, in limita locurilor disponibile.

Nota: Pentru a putea achizitiona bilete online, urmați pașii:

  • accesati “EVENIMENTE” din partea superioara a paginii www.operaiasi.ro
  • creati un cont valid
  • achizitionati biletul

INFO

Opera Nationala Romana Iasi

Strada Agatha Barsescu nr. 18, Cod postal 700074 Iasi, Romania.

Telefon: +40-(0)232 211 144.

Web: operaiasi.ro

Facebook: www.facebook.com/Opera-Nationala-Romana-Iasi

You Tube: www.youtube.com/OperaIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: