Vaccinul anti-fumat

vaccin anti-fumat_renuntare la fumat

Prin descompunerea nicotinei inainte de a ajunge la inima si creier, noul vaccin poate rezolva dependenta de tutun.
Renuntarea la fumat este un proces dificil, o stie orice fumator care a incercat macar o data sa renunte la tigara. Dar, cum ar fi daca nu ai ajunge niciodata dependent? Cercetatori de la Weill Cornell Medical College din New York  au anuntat in publicatia ”Science Translational Medicine”  ca au reusit dezvoltarea unui vaccin care are potentialul de a elimina dependenta de  nicotina.

In testele efectuate pe soareci, vaccinul a inhibat efectele nicotinei inainte ca aceasta sa ajunga la inima sau creier, efectul fiind  de anulare totala a efectelor de dependenta – ca si cum nicotina nu ar fi ajuns niciodata in fluxul sangvin.

Vaccinul actioneaza determinind ficatul sa livreze un flux de anticorpi care distrug nicotina atunci cind patrunde in singe, inainte de intra in fluxul sangvin care alimenteaza inima si creierul. Precedentele tratamente, care foloseau acelasi principiu, s-au dovedit eficiente insa presupuneau o administrare zilnica. La soareci, o singura doza din noul preparat  a activat producerea de anticorpi anti-nicotinici pe viata.

Acest nou tratament ofera perspectiva ca o singura doza de vaccin  sa rezolve problema dependentei de nicotina pentru toata viata. Persoana respectiva ar putea alege sa fumeze din motive personale,  doar pentru placerea de a trage in plamini fumul dintr-o tigara, dar dependenta va fi eliminata.

Teoretic, poate fi utilizat si in tratamentul acelor fumatori care au epuizat metodele traditionale,  fara a reusi sa renunte la fumat.

Sursa: www.popsci.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: