V O Y E U R I S M / Larissa Danilov – expozitie de fotografie la Galeria Meru

Galeria Meru Iași va invita vinerim 24 februarie 2017 la expoziția de f o t o g r a f i e V O Y E U R I S M // Larissa Danilov,  coordonator Titus Ivan.

Expoziția de f o t o g r a f i e poate fi vizionată în perioada 24 februarie 2017 – 18 martie 2017. În deschidere, artista va susține un performance.

Într-o societate hipersexualizată în care fiecare individ poate avea acces la intimitatea celorlalți prin intermediul siteurilor de socializare, proiectul “Voyeurism” pune privitorul față în față cu ipostaza de “voyeur”, făcându-l să își conștientizeze limitele.

Voyeurismul este o tulburare psihosexuală prin care persoana obține plăcere prin observarea de la distanță a nudurilor sau a unor acte intime, voyeurul rămânând, de obicei, ascuns privirii celorlalți. Astfel, prin această expoziție se încearcă oferirea rolului de “v o y e u r” vizitatorului, punându-l pe acesta într-o ipostază incomodă, dar prin care să se poată observa relația sa cu spațiul privat al celuilalt. L a r r s i l o v e  este o identitate pusă constant sub semnul unui erotic ridiculizat chestionând preconcepțiile legate de eros până în punctul în care acestea se anulează.

Cu experiență în ilustrații și arte vizuale, Larissa Danilov a căutat mereu, prin simțul plastic, o formă de a-și manifesta expresivitatea, jonglând deopotrivă cu fotografia, desenul și literatura, încercând să-și identifice cuvintele nu doar prin scris, ci și prin imagini. Născută în 1995 la Iași, în prezent este studentă în anul III la facultatea de Arte Vizuale și Design, “UAGE” Iași, și studiază grafică publicitară și ilustrație de carte.

M e r u Iași este o platformă artistică independentă de instituțiile de cultură care are sediul într-o clădire monument istoric participând astfel la revitalizarea patrimoniului arhitectural. Spațiul gravitează în jurul celor trei platforme pe care le presupune conceptul: Galeria de Artă MERU este dedicată proiectelor experimentale din aria artelor contemporane. Susținem artiștii locali, dar nu numai; Atelierele individuale și comune se adresează artiștilor, creativilor, persoanelor care lucrează cu tehnici artistice; Galeria de Artă cu vânzare și Cafeneaua fuzionează într-un spațiu comun.

Fondurile pentru susținerea proiectului VOYEURISM provin din motorul economic al conceptului, Cafeneaua Meru.

INFO

Meru Iasi

Bd. Carol I,nr. 3, Casa cu pasaj, Et. 1

www.facebook.com/meruiasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: