”Urzeala tronurilor”, sezonul IV – din 7 aprilie

Având la bază cea mai bine vândută serie de cărti fantasy, serialul ”Urzeala tronurilor” este o poveste epică despre trădare si nobilimea de pe tărâmul fictiv Westeros unde verile si iernile pot dura ani, iar pofta de putere o vesnicie. Sapte familii nobile luptă să detină controlul asupra tinutului mitic Westeros. La HBO, din 7 aprilie, in fiecare luni, la ora 22.00.

”Urzeala tronurilor” este un serial emblematic si o productie de succes pentru HBO. În acest an, o multime de povesti convingătoare vor avea parte de un deznodământ inevitabil si sângeros. La începutul sezonului, încurajati de măcelul de la Nunta Rosie din Riverlands, unde au murit o multime din inamicii casei Stark, Lannisterii tin cu dintii de Tronul de Fier… dar oare pot trece peste propriile orgolii si peste amenintările noi, aflate în curs de desfăsurare în sud, nord si est?

În timp ce Stannis Baratheon continuă să-si construiască armata în Dragonstone, apare un nou pericol din sud, atunci când Oberyn Martell (Vipera Rosie din Dorne), rivalul casei Lannister, ajunge în Debarcaderul Regelui pentru a participa la nunta lui Joffrey si Margaery Tyrell si, ulterior, pentru a-si pune adevăratele planuri în aplicare.

În nord, Rondul de Noapte, aflat în pragul dezbinării, este amenintat de armata veneticilor, condusă de Mance Ryder, care la rândul său este vânat de niste dusmani mult mai aprigi: Umblătorii Albi.

Ca si cum asta n-ar fi fost de ajuns, Daenerys Targaryen, însotită de cei trei dragoni amenintători si armata sa neîntinată, este gata să “elibereze” cel mai mare oras de sclavi din partea de est (Meereen), care ar putea constitui o fortă impunătoare pentru planul ei final: să plece spre Westeros si să-si revendice Tronul de Fier, care a fost luat cu forta de Lannisteri de la familia ei.

EPISOADELE DIN LUNA APRILIE

Episodul 31: ”Doua sabii” – 7 aprilie 2014, ora 22.00

Tyrion intampina un oaspete la King’s Landing. Jon Snow descopera ca nu este binevenit la Castelul Negru. Dany se indreapta catre Meereen, cel mai mare oras de sclavi din partea de est  iar Arya intalneste un vechi prieten.

Episodul 32: ”Leul si trandafirul” – 14 aprilie, ora 22.00

Tyrion ii intinde o mana de ajutor fratelui sau, Jaime. Joffrey si Margaery sunt gazdele unui mic-dejun. La Dragonstone, Stannis isi pierde rabdarea cu Davos. Ramsay descopera rostul animalului sau de companie iar la nord de zid, Bran afla incotro trebuie sa se indrepte.

Episodul 33 “Sfaramatorul de lanturi” – 21 aprilie, ora 22.00

Tyrion isi evalueaza optiunile. Tywin intra in afaceri cu masline. Sam realizeaza faptul ca, Castelul Negru nu este sigur iar Jon propune un plan indraznet. The Hound o invata pe Arya cum merg lucrurile in timp ce Danny isi alege campionul.

Episodul 34: ”Pastratorul juramintelor” – 28 aprilie, ora 22.00

Danny are de ales intre dreptate si iertare. Jaime pune onoarea sa in bratele Briennei. Jon asigura voluntari in timp ce Bran, Jojen, Meera si Hodor fac o alegere gresita.

Sursa: hbo.ro, westeros.org

INFO

www.hbo.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: