Urban Talks : Orașul suntem Noi

Asistăm la o schimbare de paradigmă, unde guvernarea clasică se transformă în guvernanță urbană, iar rolul cetățenilor, organizaților, universitățiilor sau businessului devine mai important în modelarea orașelor. Orașul e o reflecție a cetățenilor săi, iar faptul că un oraș nu este condus doar de un primar (guvernanța urbană) trebuie înțeles de toată lumea.

De aceea, în noua paradigmă este nevoie de cetățeni implicați, cetățeni activi și responsabili, care să dezvolte proiecte, idei, soluții pentru orașele smart și sustenabile. De aceea, organizatorii au invitat în acest Urban Talks pe unii dintre cei mai activi oameni, lideri în comunitățile lor urbane, oameni faini din ONG-uri care modelează orașele în care trăiesc, prin acțiunile lor.

Alexandrina Dinga de la CIVICA din Iași, Edmond Niculușcă și Alberto Groșescu de la ARCEN București, Ana Munteanu de la Verde pentru Biciclete din Timișoara, Ciprian Ciocan de la Fundația Comunitară Sibiu și Alexandru-Mihai Kelemen de la Valea Jiului Implicată. Alături de ei, moderatorul și gazda Gratian Mihailescu de la UrbanizeHub.

Se va discuta despre orașe și rolul cetățenilor, despre proiecte implementate cu succes care arată că SE POATE, despre relațiile cu administrația dar și ceilalți stakeholderi, despre rolul privatului în susținerea unor astfel de inițiative, și despre nevoile unei educații la nivel de responsabilizare și implicare a cetățenilor din orașele din România.

INFO

www.facebook.com/UHubRomania

Facebook Event

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: