uPill ar putea inlocui injectia zilnica

Injectia zilnica este inca cea mai eficienta, chiar daca inconfortabila, forma de tratament pentru multi oameni cu boli cronice. Din pacate, cele mai multe pilule actioneaza prea lent pentru a fi de ajutor in cazul, sa spunem, bolnavilor de diabet.

Seringa

O companie se pregateste sa ne ofere o solutie: impachetarea ultrasunetelor intr-o pilula, astfel incit administrarea orala sa aiba acelasi efect ca al unei injectii. Ideea nu este noua, dar dimensiunea si domeniul de aplicare, da.

Ultrasunele pot incalzi moleculele in tesuturi creind astfel un spatiu mai permeabil pentru medicamente. Echipa specialistilor in bio-inginerie ai companiei Zetroz  au creat uPill, o pilula cu ultrasunete care mareste viteza de absorbtie a unui medicament. O persoana ar putea inghiti pilula – acoperita cu compusii chimici activi necesari tratamentului –  iar ultrasunetele ar pregati stomacul pentru o absorbtie mai rapida. Dupa ce si-a facut efectul, pilula si-ar continua drumul prin sistemul digestiv, fiind eliminata.

uPill se afla acum in faza de testare pe animale, insa, chiar daca trece aceasta faza, exista in continuare obstacole practice pina la intrarea in uzul uman.

Sursa: newscientist.com

PE ACEEASI TEMA:

Expo Sănătate din Natură

Sprijin financiar din partea Primăriei Iaşi pentru cuplurile infertile: Se doreşte aplicarea şi la Iaşi a modelului de la Bucureşti!

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Uber ajunge la Iași. Actorul Marius Manole, primul utilizator care a încercat serviciul în Iași

1500 de carti donate pentru bibliotecile din mediul rural. Campania Iulius Mall continua!

Asociația Trei Vieți organizează vineri, 22 februarie 2019, ”Recolta Inimoasă”

Dragoș Mărgineanu, București – Experiment în muzică @Re-Generator

Cuvinte cheie: , , ,

Scrie un comentariu: