uPill ar putea inlocui injectia zilnica

Injectia zilnica este inca cea mai eficienta, chiar daca inconfortabila, forma de tratament pentru multi oameni cu boli cronice. Din pacate, cele mai multe pilule actioneaza prea lent pentru a fi de ajutor in cazul, sa spunem, bolnavilor de diabet.

Seringa

O companie se pregateste sa ne ofere o solutie: impachetarea ultrasunetelor intr-o pilula, astfel incit administrarea orala sa aiba acelasi efect ca al unei injectii. Ideea nu este noua, dar dimensiunea si domeniul de aplicare, da.

Ultrasunele pot incalzi moleculele in tesuturi creind astfel un spatiu mai permeabil pentru medicamente. Echipa specialistilor in bio-inginerie ai companiei Zetroz  au creat uPill, o pilula cu ultrasunete care mareste viteza de absorbtie a unui medicament. O persoana ar putea inghiti pilula – acoperita cu compusii chimici activi necesari tratamentului –  iar ultrasunetele ar pregati stomacul pentru o absorbtie mai rapida. Dupa ce si-a facut efectul, pilula si-ar continua drumul prin sistemul digestiv, fiind eliminata.

uPill se afla acum in faza de testare pe animale, insa, chiar daca trece aceasta faza, exista in continuare obstacole practice pina la intrarea in uzul uman.

Sursa: newscientist.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: , , ,

Scrie un comentariu: